Lazăr, despre transformarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie de sine stătătoare: Este neconstituţională

Publicat: Luni, 21 Ianuarie 2019 21:41 // Actualizat: Luni, 21 Ianuarie 2019 21:41 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, că transformarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie de sine stătătoare este o decizie neconstituţională, accest lucru încercându-se iniţial şi cu Parchetul Naţional Anticorupţie.

Augustin Lazăr a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, ce părere are despre faptul că ministrul Justiţiei îl acuză că a încercat să împiedice funcţionarea Secţiei pentru investigarea magistraţilor şI a răspuns: ”Am văzut un val de afirmaţii neadevărate pe care le face nu numai Ministrul Justiţiei, dar este un corp de persoane interesate din diverse considerente care vin şi acuză Ministerul Public, procurorul general, alte instituţii ale statului de drept, Înalta Curte Consiliul Superior al Magistraturii, pe toţi după caz pentru diverse încălcări şi pentru diverse abuzuri. Sunt uşor verificabile lucrurile acestea şi aş dori să vă spun mai întâi că această secţie funcţionează în cadrul Ministerului Public şi ea trebuie să funcţioneze sub coordonarea procurorului general”.

Acesta a adăugat: ”Am auzit în zilele trecute că ar dori să se facă o direcţie independentă de procurorul general, dar aşa ceva nu poate exista”.

Lazăr a explicat că acest lucru s-a încercat iniţial cu Parchetul Naţional Anticorupţie, care să fie în afara Ministerului Public, dar ”s-a descoperit că este neconstituţională o astfel de decizie”.

”Păi dacă vrea cineva să facă o structură nu poate să o facă în afara Ministerului Public”, a mai spus Lazăr.

Acesta a spus că toate atacurile la adresa sa şi a Ministerului dau ”apă la moară detractorilor Ministerului Public care vor să scadă încrederea în Procurorul general, în Ministerul Public[ şi în întreg sistemul pentru a justifica anumite proiecte legislative.

”Comisia de la Veneţia ne spune că maniera în care se doreşte a se face această reformă este de natură să afecteze independenţa judecătorilor şi procurorilor şI, în final, să afecteze statul de drept, adică există acest risc”, a mai spus Lazăr.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr sectia pentru magistrati parchetul general
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 ian 10:11
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
"...ea trebuie să funcţioneze sub coordonarea procurorului general”. Serios, sa faci ce vrei tu fiind sectie in subordinea ta? Scuteste-ne nemernicule, pres al infractoarei kovesi!
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H