Lazăr: Sumele propuse de noi sunt mai mari decât cele rămase în buget. Ne-am aflat în situaţia de a nu plătim lucrări

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2019 12:26 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2019 12:26 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat, marţi, că sumele primite de Ministerul Public sunt mai mici decât cele pe care instituţia le-a propus, arătând că sunt cauze în care este nevoie de diverse expertize care costă mulţi bani şi că, în ultima perioadă, Ministerul Public s-a aflat în situaţia de a nu achita astfel de lucrări.

"După cum am solicitat pentru proiecţia bugetară a anului 2019, noi am avut sume pe care le-am propus mai mari decât cele care au rămas în final în bugetul Ministerului Public. Şi avem în vedere în primul rând sume care sunt legate de plata rapoartelor de expertiză judiciară tehnică contabilă, există multe, multe cauze în contextul acesta al creşterii violenţei, există dosare în care trebuie să se facă rapoarte de expertiză şi care sunt foarte consumatoare de sume care sunt alocate Ministerului Public", a afirmat Augustin Lazăr.

Procurorul general a spus, de asemenea, că trăim într-o lume "foarte dinamică, cu schimbări multiple în care se întâmplă multe evenimente care trebuie clarificate de Ministerul Public" şi că, în absenţa unui buget, instituţia s-a aflat, în ultima perioadă, în situaţia de nu putea achita unele lucrări necesare în investigaţii.

"Din păcate, în ultima perioadă ne-am aflat în situaţia că multe lucrări nu au putut fi plătite în contextul acesta, că nu a existat un buget aprobat", a spus Lazăr.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr buget Parchetul General
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H