Lăzăroiu aruncă din nou pastila unei majorităţi PDL-PSD

În ziua în care Traian Băsescu a anunţat modificarea Constituţiei conform noului Tratat, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a reluat ideea unei majorităţi PDL-PSD. Lăzăroiu susţine că schimbarea legii fundamentale poate fi realizată doar de o asemenea majoritate.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 17:12
Lăzăroiu aruncă din nou pastila unei majorităţi PDL-PSD

Sebastian Lăzăroiu şi-a postat pe Facebook fragmente dintr-un editorial scris la finele lui noiembrie, în Evenimentul Zilei, în care vorbea tocmai despre schimbarea Constituţiei  şi arăta că aceasta este importantă pentru că „România este acum o insulă de stabilitate economică într-o mare învolburată”.

Un sistem judiciar responsabil care să enu se mai amestece în chestiuni bugetare, reaşezarea echilibrului între puteri, limitarea deficitului bugetar şi a datoriei publice, restabilirea unei minime echităţi sociale (prin prevenirea acumulării de averi ilicite sau redefinirea dreptului la bunăstare), iată câteva din schimbările care pot pune România, înaintea altor ţări mari, pe şinele dezvoltării accelerate„, susţinea Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial mai spunea că o asemenea reformă constituţională nu este posibilă decât cu o largă majoritate cu doi sau maximum trei actori.

Iar această majoritate nu poate fi decât PDL-PSD. E adevărat că am mai avut această combinaţie în 2009 şi ea a eşuat. La fel de adevărat este că era an electoral. Una din principalele cauze ale eşecului este că niciunul din cele două partide nu era cu adevărat dispus să se uite la viitor. Cu figuri vechi, cu aceleaşi metehne, nu poţi porni la o schimbare de asemenea anvergură.  O condiţie esenţială este, deci, schimbarea gărzii, dar şi a obiceiurilor, în cele două partide. Ceea ce mi se pare că a început deja şi la dreapta şi la stânga. Probabil că va trebui definitivată până la sfârşitul lui 2012„, este opinia lui Lăzăroiu.