Lăzăroiu atacă din nou: Berceanu se văicăreşte ca o babă

Sebastian Lăzăroiu "taxează" intervenţia de marţi a senatorului PDL Radu Berceanu, care a declarase că Teodor Baconschi ar fi trebuit sancţionat pe linie politică, nu pe linie guvernamentală, prin demitere. Lăzăroiu afirmă că nici el nu agreează modul cum a fost revocat Baconschi, dar că "aşa e la război".

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 15:18
Lăzăroiu atacă din nou: Berceanu se văicăreşte ca o babă

„Berceanu ar fi trebuit el însuşi sancţionat politic. Să ieşi în plină criză şi să te văicăreşti ca o babă că n-ai fost atâta timp băgat în seamă de către partid şi că acum la greu te-au chemat la sfat mi se pare că dovedeşte că ai trecut degeaba prin politică atâţia ani”, a declarat astăzi Lăzăroiu, la Hotnews.

Afirmaţiile sale au făcut trimitere la declaraţiile lui Berceanu prin care şi-a manifestat un dezacord parţial cu demiterea lui Teodor Baconschi din fruntea Ministerului de Externe.

„Eu credeam că o sancţiune mai repede pe linie de partid era de avut în vedere, pentru că ceea ce a spus domnul Baconschi era în zona activităţii politice şi nu neapărat în zona activităţii diplomatice, de ministru. Dar sigur că cele două se întrepătrund foarte mult şi până la urmă asta a fost decizia premierului. Nu neapărat mă aşteptam”, spune senatorul PDL.

Fostul consilier politic al preşedintelui Băsescu afirmă că noul ministru de externe, Cristian Diaconescu are o imagine bună, care face bine imaginii Guvernului.

„În ce priveşte revocarea lui Baconschi cred ca obiectivul a fost mai degrabă cine vine şi nu cine pleacă. Diaconescu trece drept un tehnocrat, calm, tânăr, necompromis. Face bine imaginii guvernului.

Modul în care a fost revocat (Baconschi, n.r.) nu mi s-a părut în regulă. Pe Lăzaroiu poţi să il revoci prin telefon că nici nu e supărăcios şi nici nu plânge nimeni după el. Baconschi e totuşi prim-vicepreşedinte al PDL. Măcar pentru asta merită mai mult. Dar aşa e la război… Codul bunelor maniere se suspendă pe câmpul de luptă”, a mai declarat Lăzăroiu.

Teodor Baconschi a fost revocat luni de premierul Boc, prin SMS, el fiind înlocuit astăzi cu Cristian Diaconescu, senator UNPR.