Lăzăroiu: Băsescu este un om delicat. Printre politicieni, am văzut atâtea cârpe

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, îi atacă pe politicieni, spunând că a văzut pe scena politică "atâtea cârpe” încât s-a întrebat „cine naiba i-a adus pe ăştia aici”. Într-un interviu pentru VoxPublica, Lăzăroiu îl descrie pe Băsescu-omul şi pe Băsescu-politicianul, dar pune şi etichete dure partidelor politice.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 11:47
Lăzăroiu: Băsescu este un om delicat. Printre politicieni, am văzut atâtea cârpe

„Băsescu – omul e prietenos şi delicat. Au fost situaţii în care ar fi putut fi mai categoric cu mine, dar m-a menajat. Băsescu-politicianul e definit de momentul mai 2010, când a anunţat tăierile de salarii şi pensii.  El ştia exact ce va urma, ştia în ce situaţie suntem, ştia că îşi pune pe toată lumea în cap, dar a avut sânge rece şi a fost ca o ghilotină”, spune Lăzăroiu pentru voxpublica.realitatea.net.

În opinia lui Lăzăroiu, cei de la PNL sunt nişte „loseri nefericiţi” care „se ascund în spatele unei gogoşi”, în timp ce cei de la PSD sunt „prea înfometaţi, fără direcţie, manipulabili”.

Fostul ministru al Muncii îşi menţine şi criticile la adresa PDL, acuzând „lipsa de viziune, lipsa de curaj” a acestui partid. „Mă rog, a zis bine Blaga, fără Băsescu ei nu erau”, completează Lăzăroiu.

Despre UDMR, Lăzăroiu este la fel de tranşant: „Cu excepţia lui Markó Béla şi încă vreo câţiva, nişte românaşi înveliţi în drapelul Ungariei.”

Lăzăroiu mai spune că nu înţelege cum au ajuns unii în politică dacă nu văd decât de azi pe mâine sau nu sunt capabili să îşi înfrunte adversarii.

„Am văzut atâtea cârpe pe scena politică, m-am tot întrebat: cine naiba i-a adus pe ăştia aici?. Am văzut oameni fără onoare, oameni lipsiţi de convingeri sau de viziune. Le explici ceva şi se mai dau şi doctori în politică, te privesc de sus. (…) În politică se presupune că ai de a face cu lideri şi când colo te întâlneşti cu nişte soldăţei de plastelină”,  susţine Lăzăroiu.

Fostul consilier îi atacă şi pe analiştii politici, spunând: „Rar mi-a fost dat să văd atâta incompetenţă şi mizerie ca în clasa analiştilor politici de la noi. I-aş compara cu o armată de orbi plini de ură, care, pe lângă faptul că nu pricep absolut nimic din ce se întâmplă în jur, îşi dau şi aere de mari filosofi. N-am văzut ceva mai detestabil. Îi iubesc pe politicieni când mă uit la unii comentatori”.

Lăzăroiu nu a dorit însă să comenteze informaţiile cu privire la numirea sa în funcţia de director al TVRM.

„Nu vreau să comentez prea mult speculaţiile care s-au făcut. Eu am un obiectiv şi o să îl ating. Şi eu nu mă sucesc”, a spus Lăzăroiu.