Lăzăroiu: Oameni din PNL ar putea intra în Mişcarea Populară la un moment dat

Sebastian Lăzăroiu spune într-un interviu la RFI că în Mişcarea Populară ar putea intra inclusiv membri ai PNL. El susţine că Partidul Naţional Liberal a devenit un partid de stânga, dar că oameni din eşaloanele doi-trei, care cred în valorile dreptei s-ar putea regăsi în Mişcarea Populară.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 09:08
Lăzăroiu: Oameni din PNL ar putea intra în Mişcarea Populară la un moment dat

Întrebat dacă unii membri ai PDL ar putea intra în Mişcarea Populară, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: „E clar că multe partide, nu doar PDL-ul, nu vorbim doar de PDL. Poate şi din PNL sunt oameni care la un moment dat ar putea să-şi găsească locul acolo, dar cel puţin pentru început, noi evităm să căutăm nume din zona politică, oameni cu carnet de partid, am prefera la început să vină cât mai mulţi oameni care n-au fost angajaţi politic în acest moment. Şi sunt, slavă Domnului, în România, oameni de calitate, care nu sunt angajaţi politic! Mai târziu, ce se va întâmpla, dar repet, nu văd doar din PDL. Şi acolo sunt oameni de bună calitate, oameni care au militat întotdeauna pentru valori şi principii de centru-dreapta. Dar şi în PNL”.

Consilierul prezidenţial consideră că „PNL-ul nici pe departe, în momentul ăsta nu are o orientare de centru-dreapta, e un partid de stânga. Un partid care susţine creşterea impozitelor, creşterea taxelor, care susţine un volum mai mic al investiţiilor nu se poate numi de centru-dreapta. Sau un partid care termină exerciţiul bugetar 2008 cu un deficit de 5,4% şi o creştere de 7% e un partid de stânga şi ăsta-i PNL-ul”.