Lăzăroiu: Ponta este Calul Troian al PDL în tabăra social-democraţilor

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat ziare.com că încercarea lui Victor Ponta de a-l compromite pe Mircea Geoana nu face altceva decât să arate faptul că el este "calul troian al PDL in tabara social-democratilor, iar Adrian Nastase si Ion Iliescu au realizat asta".

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 13:19
Lăzăroiu: Ponta este Calul Troian al PDL în tabăra social-democraţilor

„Intrebarea care framanta zilele acestea membrii PSD este cine e Calul Troian: Mircea Geoana sau Victor Ponta? In ciuda aparentelor eu spun ca Ponta si nu Geoana. Sa incerci debarcarea lui Geoana de la Senat sau excluderea unui fost presedinte din partid arata clar ca ai o agenda proprie. Ion Iliescu si Adrian Nastase si-au dat seama ca Victor Ponta joaca in favoarea PDL”, a declarat fostul consilier prezidential.

Sebastian Lazaroiu sustine ca in acest moment PSD are de ales intre doua variante: distrugerea USL sau intarirea majoritatii celor de la putere.

„De fapt in acest moment PSD trebuie sa aleaga intre distrugerea USL (in cazul in care il debarca pe Ponta) sau intarirea majoritatii celor de la putere (in cazul in care il debarca pe Geoana). Alegerea depinde de raspunsul la intrebarea: care din cei doi e Calul Troian al PDL in PSD. Eu am spus de multa vreme ca Victor Ponta e prietenul PDL”, ne-a mai spus Sebastian Lazaroiu.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

Mircea Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă „o greşeală strategică”, pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, „va fi oferită pe tavă” această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat, marţi, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului.

Ponta a afirmat că decizia luată luni de BPN al PSD şi decizia grupului PSD din Senat, de înlocuire a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funcţia de preşedinte al Senatului, nu se vor schimba.