Lăzăroiu, reacţie dură la Radu Stroe şi Titus Corlăţean: Cât de PENIBILI sunt!

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a reacţionat dur la declaraţiile miniştrilor Radu Stroe şi Titus Corlăţean  referitoare la poziţia Germaniei privind aderarea României la Schengen.

04 mart. 2013, 08:45
Lăzăroiu, reacţie dură la Radu Stroe şi Titus Corlăţean: Cât de PENIBILI sunt!

Declaraţiile ministrului de interne, Radu Stroe, potrivit cărora „Germania a pierdut ocazia sa tacă” sunt taxate de Lăzăroiu.

Văd ca tot guvernul e în război cu Europa. Şi în special cu Germania. Hai ca poate iese şi ministrul apărării să rezolvăm problema. Cat de penibili sunt!„, a scris consilierul prezidenţial pe Facebook.

Anterior, Lăzăroiu îl făcuse pe Titus Corlăţean, pe aceeaşi reţea de socializare, un „incompetent”.

Corlăţean cere Germaniei să îşi motiveze opoziţia faţă de aderarea la Schengen. Păi e simplu, domnu’ ministru. Dacă tot te-ai arătat ieri dezinteresat de Schengen crezi că se roagă cineva de dezinteresaţi? (…) Acest incompetent chiar nu înţelege nimic şi face din ce în ce mai rău României„, a scris Lăzăroiu.

Ministrul de Interne german, Hans Peter Friedrich, a declarat că Germania se va opune prin veto aderării Românieila Spaţiul Schengen, când se va încerca stabilirea unei date certe a aderării la spaţiul european fără frontiere.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat săptămâna trecută că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI  va afecta „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Totodată, Corlăţean a precizat că Germania este principala ţintă a demersurilor politico-diplomatice ale României cu privire la aderarea la Schengen în următoarea săptămână.

În replică, preşedintele Traian Băsescu  a spus că  afirmaţiile ministrului Titus Corlăţean potrivit cărora, în cazul în care aderarea României la spaţiul Schengen va fi amânată din nou cu prilejul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7-8 martie, România nu mai este interesată de acest proces, „reprezintă strict opinia personală a ministrului Afacerilor Externe şi pot fi considerate cel mult o propunere de poziţionare”.