Le Monde, condamnat să plătească 15.000 euro Barcelonei

Ziarul francez Le Monde a fost condamnat luni de Tribunalul suprem spaniol să plătească 15.000 de euro clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, pentru că a afirmat în 2006 că există o legătură între gruparea catalană şi un medic, Eufemanio Fuentes, acuzat în afacerea de dopaj Puerto.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 06:47
Le Monde, condamnat să plătească 15.000 euro Barcelonei

Decizia, dată luni, confirmă judecata în apel a Tribunalului provincial din Barcelona, care, în 2009, a condamnat Le Monde pentru atingere adusă „dreptului la onoare” al clubului catalan. Cu ocazia acestui apel, suma pentru daune pe care Le Monde va trebui să o vireze Barcelonei a fost redusă de la 300.000 la 15.000 de euro, potrivit Agerpres.

Totuşi, Le Monde a cerut casarea şi acestei sentinţe, dar Tribunalul Suprem „a respins luni recursul în casare introdus de ziarul francez”, s-a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă.

În 2006, Le Monde a fost acţionat în justiţie de FC Barcelona, pentru că a acuzat în 2 dintre articolele sale existenţa de legături între Eufemiano Fuentes, un medic implicat în afacerea de dopaj sanguin Puerto, care se judecă în continuare în Spania, şi cluburile FC Barcelona şi Real Madrid.

Ca probă, jurnalul cita „documente confidenţiale” ale doctorului Fuentes, acuzat în prezent în cadrul operaţiunii Puerto, care a dezmembrat în 2006 o reţea de dopaj în Spania care a cuprins, în special, ciclismului profesionist.

„Chiar dacă exista un interes public ridicat pentru acest subiect, informaţia publicată nu era veridică, ziarul folosind date inconsistente şi neverificate, iar jurnalistul nu a confruntat sursele sale, într-un caz a cărui gravitate a adus discreditarea clubului”, a apreciat instanţa în hotărârea finală.