LEACURI cu OŢET. Iată de ce boli poţi să scapi cu acest produs

Oțetul nu este bun doar pentru salate. Îl puteți folosi şi în tratarea răcelilor, a bolilor reumatice și a anemiei.

13 sept. 2014, 12:53
LEACURI cu OŢET. Iată de ce boli poţi să scapi cu acest produs

1. Scade febra. Picioarele umflate se tratează cu băi de apă călduţă amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere. Menţineţi până simţiţi că picioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi, lăsaţi-le să se usuce de la sine, iar dacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet, scrie doctorulzilei.ro.

Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra. Pentru copiii sub doi ani le este recomandat părinţilor să le stropească şosetele de bumbac cu oţet, nu cu spirt sau ţuică pentru că se pot intoxica cu alcool. Este bine să dilueze oţetul cu apă (o măsură de apă la una de oţet).

Citeşte şi Un ingredient pe care îl foloseşti în salată poate vindeca acneea mai bine ca orice

2. Topește grăsimea. Gospodinele cu experienţă spun că oţetul de mere face minuni pentru obţinerea unei talii de viespe. De sfatul lor au ţinut seama şi supermodelele Cindy Crawford sau Heidi Klum care, înainte de fiecare masă, beau o gură de oţet de mere. Mai mult, cercetătorii japonezi au venit cu argumente puternice în favoarea oţetului şi a efectelor sale în păstrarea siluetei. Oţetul conţine acid acetic care are un rol major în activarea enzimelor ce contribuie la arderea grăsimilor, împiedicând astfel acumularea lor în organism.

Dietă cu linguriţa: 15 ml de oţet pe zi ajută la „topirea” grăsimilor, în special din zona abdominală. Cantitatea de oţet necesară în cazul curelor de slăbire este de numai patru linguriţe pe zi, care pot fi luate ca atare sau în combinaţie cu salate.

3. Antiinflamator. Reumaticii resimt cel mai bine apropierea toamnei, de aceea e indicat să facă o cură cu oţet de mere. Pentru ameliorarea simptomelor se ia zilnic, de trei ori, câte o linguriţă cu oţet de mere amestecată cu una cu miere, timp de trei luni.

4. Contribuie la asimilarea fierului. Copiilor anemici le este indicat să ia o linguriţă cu miere amestecată cu una cu oţet de mere înainte de masă. Oţetul stimulează apetitul şi ajută la asimilarea fierului şi a altor minerale esenţiale din alimente, stimulează sistemul nervos central şi induce o stare de vioiciune şi tonus.

Citeşte şi Trucuri naturale să scapi de musculiţele de oţet