Leacuri din sânge de şarpe, halucinogene sau băi purificatoare, într-un nou documentar Nat Geo

Cât de departe ai merge să vindeci o durere cronică sau o suferință debilitantă? Când medicina occidentală eșuează, descoperă la ce măsuri recurg oamenii pentru a găsi alinare și vindecare, într-un nou documentar National Geographic.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 08:29
Leacuri din sânge de şarpe, halucinogene sau băi purificatoare, într-un nou documentar Nat Geo

Piers Gibbon, aventurier, explorator și expert în triburi, pornește în căutarea culturilor străvechi pentru a testa dacă metodele medicinii tradiționale – cum ar fi înghițirea unei inimi de găină care încă bate sau a unei supe din cuib de termite – pot produce rezultate pozitive acolo unde medicamentele moderne, operațiile și terapiile au dat greș.

Gibbon a vizitat și studiat triburile ”vânătorilor de capete” din Amazon și ale canibalilor din zilele noastre, realizând documentare speciale pentru National Geographic Channel.

În documentarul „La vraci”, Gibbon pornește într-o nouă aventură, el se alătură suferinzilor de dureri lombare cronice, migrene, eczeme, atacuri de panică și claustrofobii pentru a vedea dacă remediile oferite de vindecătorii tradiționali le pot alina suferințele .

LA VRACI: HONG KONG
sambata, 4 februarie, 21:00

Jake și-a pierdut simțul mirosului după mai multe operații la sinusuri, iar Rapture suferă de dureri lombare cronice. Ambii au încercat toate tratamentele indicate de doctorii occidentali, dar fără succes. Alături de Piers Gibbon, în Hong Kong, cei doi sunt dispuși să testeze medicina tradițională chineză, care include metode de tratament precum acupunctură în limbă și ingerarea unui pahar de vin din penisuri de diferite animale. Prima lor oprire: un restaurant tradițional ”de mâncare sănătoasă” pentru a încerca un bol cu supă de șarpe și un shot din sânge de șarpe care să le amelioreze simptomele.

LA VRACI: PERU
sambata, 11 februarie, 21:00

Ce faci când te chinuie o durere de umăr sau când vrei să oprești un atac de astm? În junglele din America de Sud, șamanii apelează la plantele și animalele din pădurea tropicală pentru a folosi remedii străvechi. Piers Gibbon ajunge în inima Amazonului alături de doi americani – Judith și Michael – ca să căute alinare pentru suferințele celor doi. Trăind în mijlocul tribului Shipibo, pacienții trec printr-o serie de ritualuri efectuate de șamanii locali. Va reuși un șaman să înlăture durerea din umerii lui Michael folosind fum de tutun? Ar putea un unguent din grăsime de crocodil sau supa din cuib de termite să aline astmul cronic de care suferă Judith?
LA VRACI: INDIA
sambata, 18 februarie, 21:00

Ce ai face ca să oprești o migrenă îngrozitoare sau să vindeci o eczemă care-ți provoacă mâncărimi? Piers Gibbon călătorește în India împreună cu Mark, care suferă de acufenă, și cu Charles, care este chinuit de migrene cronice. Cei trei vor să exploreze proprietățile tămăduitoare ale leacurilor locale tradiționale. Îndrumați de maestrul yoga ”Yogi Gi”, ei încep prin a folosi un furtun mic de cauciuc pentru a-și introduce în nas un strop de unt clarificat. Ajung apoi și sub cuțit, într-o sesiune de tăiat vene, sunt îngropați până la gât în nisip și, în cele din urmă, servesc în tihnă un pahar de urină de vacă plin de beneficii pentru sănătate.

LA VRACI: CAMERUN
sambata, 25 februarie, 21:00

Jenna a suferit de atacuri de panică și claustrofobie toată viața, iar Dwight este chinuit de dureri lombare cronice, artrită și apnee în somn. Ei călătoresc alături de Piers Gibbon în Africa pentru a testa dacă remediile străvechi pot vindeca ceea ce medicina occidentală nu a reușit. Mai întâi, cunosc un vindecător tradițional renumit, care decide că cel mai bun mod pentru Jenna de a-și depăși anxietatea este să înghită inima încă bătând a unei găini proaspăt ucise. Un alt vindecător îi supune pe cei doi la o baie ”purificatoare” în sângele unei capre.

Serialul La vraci este produs de Bullseye Productions pentru National Geographic Channels International. Carolyn Payne este producătorul seriei pentru Bullseye. David Lyle este directorul diviziei de programe globale pentru National Geographic Channels International.

Detalii despre serialul „La vraci” găsiţi şi aici: http://natgeotv.com/ro/la-vraci