Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Scapă de durere cu ajutorul unor ingredientelor din bucătărie

Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Există câteva remedii naturale care te ajută să scapi de durerea provocată de înţepăturile insectelor.

09 iun. 2021, 14:05
Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Scapă de durere cu ajutorul unor ingredientelor din bucătărie
Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Scapă de durere cu ajutorul unor ingredientelor din bucătărie

Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Vara ţănţarii, albinele sau păianjenii devin inamicii celor care vor să petreacă mai mult timp în aer liber. Din fericire, durerea provocată de înţepătura insectelor poate fi calmată cu ajutorul ingredientelor care se regăsesc în orice bucătărie.

Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte

Citeşte şi Remedii naturale împotriva anxietăţii: ceaiurile de hamei şi romaniţăComprese cu gheață

– este remediul care se află cel mai la îndemână pentru simptomele neplăcute pe care le pot da înțepăturile de insecte. Tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi compresa cu gheaţă pe zona afectată din oră în oră. în pimele şase ore de la momentul înţepăturii. Vei vedea că simptomele neplăcute vor întârzia să apară.

Este foarte important să nu pui compresa direct pe pieli, ci să o înfăşori într-o cârpă. Compresa nu trebuie ținută pe piele mai mult de 15 minute.

Miere  are proprietăţi antibacteriene, astfel că poate preveni infectarea înţepăturii de insectă.

Aloe vera este remediul bun la toate. Proprietățile antiinflamatoare vor calma mâncărimea. Trebuie să aplici gelul de aloe vera rece, de la frigider, pentru a îi spori eficacitatea.

Ulei de arbore de ceai. Datorită proprietăţilor antiseptice, uleiul de arbore de ceai poate preveni infectarea. Totodată, senzația de  răcorire pe care acesta o oferă pielii calmează nevoia de a te scărpina. Dezinfectantul de mâini funcţionează la fel.

Busuioc. Are proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la calmarea mâncărimii şi stimulează dezumflarea ciupiturii. Freacă o frunză de busuioc ruptă pe jumătate de pielea înțepată de insectă și vei simţi imediat efectul.

Pastă de aspirină – pentru înțepăturile de insectă poți folosi o aspirină pisată amestecată cu un strop de apă. Aplică pasta obținută direct pe înțepătura de insectă și las-o să se usuce. Disconfortul creat de înțepătură va dispărea imediat. Acidul acetilsalicilic are proprietăți antiinflamatoare și de aceea funcționează asupra înțepăturii.

Pastă de dinți. Aceasta te ajută să calmezi iritaţiile înţepăturilor de insecte.

Oțet – aciditatea oțetului ajută, de asemenea, la calmarea mâncărimilor cauzate de înțepăturile de insecte. Aplică oțetul sub formă de compresă, cu ajutorul unei fașe ori a unei dischete demachiante îmbibate.

Citeşte şi 5 remedii naturale care te ajută să dormi mai bine

Dacă mușcătura pare că se infectează (apare roșeața cu sau fără puroi și febra), solicită rapid un consult medical. Dacă nu știi ce te-a mușcat sau înțepat, este important să urmărești zona îndeaproape pentru a te asigura că nu se infectează. Sună-ți medicul dacă există o rană deschisă, care poate sugera o mușcătură otrăvitoare de păianjen, potrivit doc.ro.

Persoanele care nu au istoric de reacții severe ar trebui să se prezinte imediat la spital dacă au oricare dintre următoarele simptome:

Respirație șuierătoare
Respirație scurtată
Durere în piept
Senzație de strângere a gâtului sau dificultate la vorbire și la inghitire
Leșin sau stare de slăbiciune
Infecție (dacă rana pare să fie infectată și nu te poți adresa medicului, solicită îngrijire la cel mai apropiat spital).