Leacuri rusești cu ceai chinezesc şi coji de ouă pentru cele mai comune boli

Ceaiul este, probabil, cel mai la îndemână "medicament" către care ne îndreptăm atunci când ne simţim rău. Ceaiul chinezesc, ceaiul verde sau negru au proprietăţi virtuţi deosebite, poate cea mai valoroasă proprietate a lor fiind aceea că absorb toxinele.

27 mai 2021, 18:55
Leacuri rusești cu ceai chinezesc şi coji de ouă pentru cele mai comune boli

Leacuri rusești pentru cele mai comune boli. Iată, în cele ce urmează, beneficiile consumului acestor trei tipuri de ceaiuri şi modalităţile de preparare a acestora, potrivit formula-as.ro

Leacuri ruseşti cu ceai chinezesc

Ceaiul chinezesc se prepară într-un vas de faianță. După ce apa a dat în clocot, se aruncă, iar în ceainicul încălzit se pun 2-3 lingurițe de frun­ze de ceai uscate, peste care se toarnă puțină apă foarte fierbinte.  Ceaiul nu se fierbe, ca să nu-și piardă din aro­ma specifică.

Vasul se lasă 2-3 minute acoperit, astfel încât frunzele să se umfle. După umflarea frunzelor, se toarnă apă clo­cotită (250-350 ml), apoi recipientul se aco­peră bine cu un prosop flaușat dat în 4 și se lasă 6-8 minute (ceaiul ne­gru), 10-12 minute (ceaiul verde). Se poate îndulci cu zahăr sau, şi mai bine, cu miere de albine.

Citeste si Leacuri mănăstireşti de la Sihăstria Putnei pentru întărirea imunităţii, creşterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, bilă leneşă, depresie

Atenţie! Copiii și adulţii care au hipertensiune trebuie să bea ceaiul mai slab.

Se evită consumul de ceai înainte de culcare deoarece provoacă insomnii.

Afecţiuni în care se recomandă consumul de ceai chinezesc

Cosnumul de ceai chinezesc este benefic în următoarele afecţiuni, ameliorând semnificativ simptomele:

  • Răceală la plămâni – beți ceai cald, de tărie medie, cu lapte.
  • Ulcer extern, ulcer la stomac și duoden – se bea ceai verde.
  • Gre­țuri în sarcină, rău de maşină – mes­tecarea frunzelor de ceai verde.
  • Intoxicații cu băuturi al­coolice, stu­pefiante și medica­men­te – se bea ceai foarte concen­trat și dulce, cu lapte.
  • Deranj la stomac – se mestecă ju­mătate de lin­guriță de frunze uscate de ceai negru sau verde, apoi se înghit cu puțină apă.
  • Dureri de cap – o ceașcă de ceai tare și dulce.
  • Previne beția – ca să nu vă îmbătați la petre­ceri, beți o cană de ceai verde tare, cu mentă, cu jumătate de oră înainte de a vă așeza la masă. Încă o ceaşcă de ceai trebuie băută la 2 ore după petrecere.

Leacuri ruseşti cu ouă

Tratamentele cu coajă de ouă sunt renumite, mai cu seamă în afecţiunile cu deficit de calciu.

Ca să aflați dacă aveți nevoie de calciu din coajă de ou, verificaţi pe care nară respirați mai ușor. Dacă respirați mai ușor pe nara stângă, trebuie să luați neapărat coajă de ou ca adaos sub formă de pulbere adăugată în mâncare.

Citeste si De ce să consumi căpşuni. Lista afecţiunilor în care se recomandă consumul acestor fructe

Coaja de ou trebuie spălată şi uscată, apoi sfărâmată. În fiecare zi trebuie folosite 1,5-6 g. Se consumă sub formă de pudră, adăugată în brân­za de vaci sau în pilaf.

Copiii, femeile însărcinate, bătrânii se confruntă adesea cu deficit de calciu. Pentru rezolvarea acestei probleme, se administrează următorul remediu: se spală bine cojile de la 2-3 ouă, se usucă, se fac pulbere şi se ames­tecă cu sucul de la 2-3 lămâi. După dizolvare, se adaugă în mâncare câte 2-3 lingurițe.

Durerile de stomac dispar definitiv dacă se administrează următorul remediu: se prăjeşte coaja de ou până devine galbenă. Se consumă pulberea ca atare, înainte de masa principală, timp de 10 zile.

Pentru eliminarea pietrelor la rinichi și a celor de la nivelul vezicii urinare, se ia zilnic câte 10 g praf de coajă de ou, din care tocmai au ieșit puii, împre­ună cu 150 ml de vin sec.


loading...