Lebăda rasistă: O pasăre din Marea Britanie, acuzată că atacă doar studenţii străini

Universitatea din Warwick a fost nevoită să ridice un gard în jurul unui lac din campus pentru a opri atacurile unei lebede albe asupra studenţilor, scrie The Daily Telegraph.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 11:09

Măsura a fost luată după ce lebăda, cu o înălţime de 1,21 metri şi o deschidere a aripilor de 2,4 metri, a fost acuzată de comportament agresiv faţă de studenţii străini care trec pe un pod din apropierea locului în care aceasta îşi are cuibul, în campusul Gibett Hill din Coventry, West Midlands, scrie Agerpres.

Podul este folosit zilnic de sute de studenţi care merg între campus şi clădirile universităţii.

Potrivit studenţilor, pasărea pare să vizeze doar studenţii aparţinând minorităţilor etnice.

„Aceste lebede sunt foarte enervante, iar studenţii se simt ca şi cum ar fi agresaţi. Sunt din India (..) şi s-au concentrat direct pe mine. Am fost avertizat că lebedele vor fi un pic irascibile în această perioadă a anului, dar se comportă la fel cu mine tot timpul anului. (…) Poate lebedele de aici sunt un pic rasiste„, a comentat un student indian.

„Am văzut lebăda ieri seară, prietenul meu era pe pod şi mânca ceva, iar lebăda a început brusc să-l muşte de blugi”, a povestit studenta la marketing Palkein Ratra.

Potrivit publicaţiei, în timpul sezonului de împerechere din lunile martie-mai, lebedele pot să îşi apere foarte puternic teritoriul şi dă dovadă de agresivitate faţă de intruşi. Ele îi ameninţă adesea pe cei care se aventurează prea aproape de cuiburile lor, scoţând un sunet de avertizare.

Potrivit lui Geoff Grewcock, managerul Warwickshire Wildlife Sanctuary, situat în apropierea campusului, nu este neobişnuit ca lebedele să dea dovadă de un comportament agresiv în această perioadă, mai ales dacă sunt perechi, aşa cum se întâmplă în acest caz.