Lecţia de chimie. Câte E-uri are o banană VIDEO

Lumea se teme de alimentele care conțin "E-uri", dar un chimist demonstrează însă că și în fructe precum bananele sau afinele se găsesc astfel de substanțe chimice.

25 dec. 2017, 15:37
Lecţia de chimie. Câte E-uri are o banană VIDEO

James Kennedy, un chimist australian, a făcut un tabel al ingredientelor unor alimente naturale, demonstrând astfel că acestea conțin mai multe ingrediente decât cele create în laborator. Este vorba despre fructe naturale, care nu conțin urme de pesticide, insecticide sau îngrășământ chimic.

8 motive pentru care ar trebui să mănânci banane. Dacă eşti fumator, trebuie sa reţii punctul 6

O banană conține nu mai puțin de șase E-uri și ingrediente cu denumiri îngrijorătoare. Iar printre denumirile obișnuite găsim cenușa.

În cazul afinelor, lucrurile sunt chiar mai amuzante. Printre ingrediente se află și „aerul proaspăt” – E941 (nitrogen), E948 (oxigen) și E290 (dioxid de carbon). Afinele sunt considerate un superaliment pentru că au proprietăți antioxidante – date de E 163, sau antocianina.

James Kennedy a făcut și lista ingredientelor ananasului și căpșunilor. Pe lângă coloranți, aici găsim și conservanți – E 236 și E 296, și arome. De altfel, arome găsim și în ouă. Printre acestea – formaldehidă și acetonă.

Chimistul subliniază și că multe substanțe potențial periculoase se găsesc în alimentația noastră, dar că acestea sunt prezente în doze mult prea mici pentru a fi dăunătoare.