Lecţia de URĂ pe care toţi copiii ar trebui să o înveţe. Morala este incredibilă

Mulți părinți se întreabă cum ar trebui să le explice copiilor ce înseamnă ura și cât de grave sunt efectele acestui sentiment pentru sufletul fiecăruia dintre noi. O educatoare a găsit o metodă inedită prin care preșcolarii au fost învățați ce înseamnă ura, metodă care s-ar putea aplica în fiecare familie.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 20:50
Lecţia de URĂ pe care toţi copiii ar trebui să o înveţe. Morala este incredibilă

Potrivit poze24.com, într-o zi, o educatoare le-a spus copiilor din clasa ei sa vina cu o pungă de plastic în care să bage câțiva cartofi. Fiecare cartof însă va primi numele unei persoane pe care copilul o urăște. A doua zi, fiecare copil a adus cartofi la grădiniță. Unii aveau doi cartofi, altii trei… în timp ce câțiva aveau cinci.

Educatoarea le-a spus că trebuie să care în ghiozdanelul lor pungile cu cartofi timp de o săptămână, oriunde ar merge. Zilele au trecut, iar copiii au început să se plângă de mirosul puternic dat de cartofii mucegăiți. În plus, cei care aveau cinci cartofi, aveau o punga mai mare şi mai grea în comparatie cu cei cu doi sau trei cartofi.

Citeşte şi Muzică pentru adormit copiii. Videoclipuri explicative

La sfârşitul săptămânii, copiii au fost uşuraţi că jocul s-a încheiat. Educatoarea i-a întrebat cum s-au simţit cărând o săptămână pungile cu cartofi mai mult sau mai puţin grele şi urât mirositori.

La acest experiment micuţii au cedat şi au recunoscut că nu s-au simţit tocmai bine. Educatoarea le-a spus atunci: „Asta se întamplă când purtaţi ura în inima voastră. Mirosul de ură vă va contamina mintea şi va fi purtat de voi oriunde mergeţi. Dacă nu puteţi tolera mirosul de cartofi mucegăiţi doar o săptămână, vă puteţi imagina cum este să porţi ura în inima voastră pentru o viaţă întreagă?”…