Lecție de devotament din partea unui câine. Patrupedul nu se desprinde de câteva zile de mormântul stăpânului său, în Satu Mare

Imagini dureroase într-un cimitir din Satu Mare. De câteva zile, un câine stă lipit de mormântul stăpânului său, trăind din mila localnicilor care îi mai dau câte ceva de mâncare.

20 iul. 2023, 12:59
Lecție de devotament din partea unui câine. Patrupedul nu se desprinde de câteva zile de mormântul stăpânului său, în Satu Mare
Un câine își așteaptă stăpînul la mormânt, în Satu Mare

Imagini sfâșietoare într-un cimitir din localitatea Supuru de Jos din Județul Satu Mare. Un câine își așteaptă stăpânul, fără să-și dea seama că acesta nu se va mai întoarce niciodată. Patrupedul, nedezlipit de câteva zile de mormânt, pare că încă mai speră ca prietenul său să se întoarcă, potrivit presasm.ro.

Citește și: Finalul dureros dintre un bărbat și patrupedul său. Și-a dus câinele bolnav de leucemie pe munte, cu roaba, pentru o ultimă plimbare împreună

Localnicii îi mai aduc apă și mâncare și încearcă să-i mai aline suferința. Blănosul nu este alungat de caniculă sau vremea rea, dând o adevărată dovadă de devotament uriaș, pe care animalele sălbatice îl au față de stăpâni, aminitind de povestea câinelui Hachiko.

Adevăratul Hachiko, un câine din rasa Akita, a trăit în secolul XX. Acesta a rămas în memoria umanității pentru devotamentul de care a dat dovadă față de stăpânul său, chiar și la mulți ani de la decesul acestuia.

Citește și: El este cel mai bătrân câine din lume! Are 31 de ani, trăiește în Portugalia și îl cheamă Bobi(ță)! Arată ca orice maidanez din spatele blocului, dar e în Cartea Recordurilor!

Povestea patrupedului a devenit populară în lume datorită filmului din 2009 „Hachiko: Povestea unui câine”. Un profesor găsește un cățel, pe Hachiko, și îl ia acasă, cei doi devenind de nedespărțit.

În fiecare zi, câinele vine la gară pentru a-și aștepta stăpânul, doar că într-o zi profesorul suferă un accident cerebral și moare. Nouă ani câinele a mers zilnic la stația de calea ferată pentru a-și întâmpina stăpânul care nu mai venea.