Lecţie de omenie predată de un grup de profesori din Botoşani. Merg cu colindul pentru a ajuta o elevă orfană: „Nu ştiu dacă vom reuşi să aducem măcar un mic zâmbet pe chipul acestui copil”

În prag de sărbători, profesorii unui liceu din Botoşani au decis să ajute o elevă care a rămas orfană de ambii părinţi. Astfel că, aceştia s-au organizat pentru a merge cu colindul la instituţiile publice şi companiile din oraş. Banii vor fi donaţi copilei şi fratelui acesteia.

21 dec. 2021, 16:00
Lecţie de omenie predată de un grup de profesori din Botoşani. Merg cu colindul pentru a ajuta o elevă orfană: „Nu ştiu dacă vom reuşi să aducem măcar un mic zâmbet pe chipul acestui copil”

Lecţie de omenie predată de un grup de profesori din Botoşani. Cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” (CNME) Botoşani merg cu colindul la instituţiile publice sau companiile din municipiu ca să strângă bani pentru eleva rămasă orfană de ambii părinţi.

Lecţie de omenie predată de un grup de profesori din Botoşani

Tatăl elevei de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani a murit în urmă cu mai mult timp, iar mama acesteia s-a stins de curând din cauza coronavirusului. Rămaşi orfani de ambii părinţi, fata şi fratele ei mai mare se descurcă cu greu cu banii. Impresioanţi de drama trăită de cei doi copii,  corul „Emisong”, dirijat de profesorul Cătălin Purice, s-a mobilizat şi încearcă să strângă pentru a-i ajuta cu plata facturilor.

Pentru că este perioada colindelor, grupul de profesori a decis să meargă la colindat la instituţiile publice din oraş şi la oamenii de afaceri. În acest fel speră să strângă banii necesari ca cei doi copii să treacă cu bine peste iarnă.

„Este un colind pentru o cauză nobilă. Încercăm să ajutăm o fetiţă care a rămas orfană de ambii părinţi. Încercăm, prin ceea ce facem noi, să o ajutăm, pentru a depăşi aceste momente foarte dificile ale ei şi ale fratelui ei, care este student”, a declarat directorul adjunct al CNME, Ştefan Oltean, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi Anunţ umanitar! O fetiţă de 1 an şi 4 luni, diagnosticată cu o boală genetică cromozomială rară, are nevoie de ajutor. Costul tratamentului se ridică la 8000 de lei pe lună

Dascălii l-au colindat, luni, pe prefectul Dan Nechifor, care a contribuit la campania umanitară derulată de ei.

„Apreciez atât colindele dumneavoastră, cât mai ales gestul umanitar pe care îl faceţi. Este frumos ca în această perioadă, dar nu numai, să susţinem aproape nostru care se confruntă cu probleme, indiferent de ce fel de probleme sunt ele”, a transmis prefectul.

Cadrele didactice de la Colegiul „Mihai Eminescu” speră ca în acest fel să strângă suficienţi bani pentru a putea achita facturile la întreţinere din această iarnă, pentru apartamentul elevei lor.

„Este foarte greu pentru eleva noastră. Nu ştiu dacă vom reuşi să aducem măcar un mic zâmbet pe chipul acestui copil. Colindul întotdeauna este frumos, este cântat cu plăcere, dar acum cred că este încărcat cu mai multă emoţie”, a spus, la rândul său, profesorul Cristina Bălăucă.

Citeşte şi Diana, mamă de gemeni cu autism şi ADHD, trăieşte un calvar şi cere ajutor: „Nu fac terapie, pentru că m-am trezit singură, tatăl lor a plecat”