O lecţie de viaţă impresionantă: de ce este important să spui la timp „Te iubesc”

Suntem atât de ocupaţi cu activităţile pe care le avem de realizat zi de zi, încât uităm cât de important este să petrecem timp cu cei pe care îi iubim, bucurându-ne de prezenţa lor cât timp încă îi avem.

RomaniaTV.net
29 apr. 2016, 05:49
O lecţie de viaţă impresionantă: de ce este important să spui la timp „Te iubesc”

O poveste impresionantă evidenţiază cât de important este să faci toate lucrurile la timp şi să nu ratezi ocazia de a spune „Te iubesc!” celor dragi, conform Avantaje.ro.

După 21 de ani de căsătorie, o femeie i-a propus soţului ei să invite la cină şi o altă femeie în afară de ea. El şi-a amintit că în ultimul timp nu a mai petrecut mult timp alături de mama sa, care rămăsese văduvă în urmă cu 19 ani, aşa că a invitat-o la cină. 

În seara în care i-a telefonat, femeia nu era obişnuită cu astfel de invitaţii, aşa că l-a întrebat dacă este totul în regulă. El i-a răspuns: „Mi-ar face mare plăcere dacă am petrece puțin timp împreună, doar noi doi”. 

Întâlnirea a avut loc într-o zi de vineri, și atât bărbatul, cât și mama lui erau extrem de emoționați. Bătrâna avea părul aranjat și îmbrăcase cea mai bună rochie, cea pe care o mai purtase la ultima aniversare a căsătoriei ei. Înainte de a se întâlni cu el, avusese grijă să le împărtășească și prietenelor ei vestea că fiul ei o invitase în oraș.

Așezându-se la masă, bărbatul a cerut meniul. Bătrâna nu mai vedea decât literele foarte mari, așa încât bărbatul a început să-i lectureze chiar el meniul. În acest timp, a surprins-o privindu-l cu drag și cu nostalgie: „Așa obișnuiam să-ți citesc și eu ție meniul când erai mic”, i-a zis mama. “Acum a venit momentul ca tu să te relaxezi și să-mi permiți să-ți întorc favoarea”, i-a replicat bărbatul.

Cina a fost una aparent banală, în care doar au mâncat şi purtat conversaţii. La sfârșitul serii, bărbatul și-a condus mama acasă. Aceasta i-a zis că i-ar plăcea să mai iasă doar ei doi, dar cu următoarea ocazie și-ar dori să lanseze ea invitația. Bărbatul i-a făcut această promisiune bătrânei, apoi s-a întors acasă la soția lui și i-a povestit în amănunt și plin de emoție și încântare cum a decurs întâlnirea cu mama lui.

La câteva zile, bătrâna a făcut un atac de cord și a murit. La scurt timp, bărbatul a primit un plic din partea restaurantului unde cinase cu mama lui. Era copia unei note de plată… o notă pe care mama sa o plătise în avans. Alături, era un bilet scris de femeie, în  care aceasta îi spunea că a achitat nota următoarei cine la restaurant, iar în eventualitatea în care ea nu va mai putea fi prezentă, să meargă cu soția lui.

În acea clipă, bărbatul a înțeles cât de important este să spui „Te iubesc” la momentul potrivit și cât de important este să petreci cât mai mult timp cu cei dragi.

Aşadar, nimic nu este mai important decât să te bucuri de timpul pe care îl ai alături atât de părinţii tăi, cât şi de celelalte persoane dragi ţie. Nu amâna niciodată timpul acordat lor, pentru că nu se ştie dacă mai ai ocazia să-l recuperezi.