Lecţie de viaţă oferită de un primar din România. Ce l-a pus să facă pe bărbatul care l-a calomniat

Primarul unui oraş din Arad a hotărât să-i dea o lecţie de viaţă unui bărbat care l-ar fi calomniat. Ca să-l ierte pentru că l-a jignit pe reţelele de socializare, edilul l-a pus pe bărbat să facă donaţii în valoare de 5.000 de lei pentru familiile sărace din localitate.

18 nov. 2020, 17:58
Lecţie de viaţă oferită de un primar din România. Ce l-a pus să facă pe bărbatul care l-a calomniat
Un primar din România a oferit o lecţie de viaţă, după ce l-a pus pe cel care l-a calomniat să facă donaţii săracilor.

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, a hotărât să-i dea o lecţie de viaţă unui bărbat care l-ar fi calomniat pe Facebook. Acesta l-a pus pe să plătească în total 5.000 de lei pentru cinci familii sărace, pentru a-l ierta şi a-şi retrage acţiunea deschisă în instanţă. Bărbatul şi-a recunoscut greşeala şi a făcut donaţiile cerute de primarul Cătălin Abrudan.

Primarul ar fi fost calomniat în mediul online în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„În urma unor injurii gratuite şi total nefondate care mi-au fost aduse pe platforma de socializare Facebook, în urmă cu ceva timp, am hotărât să îi intentez proces autorului, cu scopul de a-l învăţa o lecţie: aceea a dreptăţii, a asumării şi a politeţii. Reacţia mea a adus mai mult decât atât, făcându-l pe autor (în urma unei discuţii de comun acord) ca azi, 18.11.2020, în semn de iertare pentru afirmaţiile defăimătoare lansate în spaţiul public, să pună la dispoziţia a cinci familii din Ineu suma totală de 5.000 de lei. Trecând peste disconfortul personal pe care mi l-a creat, îi mulţumesc, pe această cale, pentru acţiunea caritabilă şi îi accept public scuzele”, a scris primarul Călin Abrudan pe contul său de Facebook.

Lecţie de viaţă oferită de primarul din Ineu: Până la urmă toţi greşim

Primarul Cătălin Abrudan spune că a ajuns în instanţă cu acest caz, unde a cerut 10.000 de euro daune, pe care i-ar fi donat unor familii nevoiaşe dacă ar fi câştigat procesul. În urma împăcării, a decis să îşi retragă acţiunea.

„Până la urmă toţi greşim, dar tot ce facem ar trebui să fie constructiv. Sper ca modul în care am acţionat eu să îi facă pe oameni să îşi mai schimbe atitudinea unii faţă de ceilalţi, pentru că respectul ar trebui să primeze”, a spus edilul, potrivit Agerpres. 

Zeci de comentarii ale localnicilor au fost adăugate postării primarului, majoritatea de apreciere pentru ideea sa şi gestul de caritate al celui care a donat banii.