LECŢIE DE VIAŢĂ: Patru copii orfani din Vaslui se hrănesc cu speranţe VIDEO

Sunt săraci, dar nevoile i-au ţinut uniţi! Este povestea a patru fraţi orfani din Vaslui care trăiesc cu numai 460 de lei pe lună. Singuri, dar cu demnitate fac faţă greutăţilor. Cel mai mare nu are încă 18 ani, dar şi-a luat în serios rolul de părinte, informează România TV.

14 mai 2013, 13:02
LECŢIE DE VIAŢĂ: Patru copii orfani din Vaslui se hrănesc cu speranţe VIDEO

Cei patru fraţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, din satul Bălteni, au rămas singuri în urmă cu doi ani. Atunci le-au murit singurele persoane care îi îngrijeau: mama şi o bunică. Acum, cel mai mare dintre fraţi munceşte cu ziua în sat ca să poată trăi toţi.

Mi-a fost cel mai greu când nu am avut să le dau de mâncare. S-au dus flămânzi la şcoală. Seara mă uit când nu am ce pune în oală„, a spus fratele cel mare.

Copiii nu se plâng şi nu cer nimic, dar sărăcia şi-a pus amprenta tot mai mult pe viaţa lor. Prin acoperişul casei plouă, dar cel mai greu le e când vine vorba de mâncare. Deşi duc o viaţă grea, fraţii nu s-au despărţit nicio clipă.

Cei patru băieţi sunt monitorizaţi de autorităţi.

Copiii se descurcă foarte foarte greu. Cel mai mare nu mai frecventează cursurile şcolare, merge la muncă cu ziua pentru a-şi întreţine fraţii„, a declarat Relu Braşoveanu, primar Bălteni.

Fraţii trăiesc dintr-o alocaţie de 160 de lei, la care se adaugă şi bursa de la primărie în valoare de 300 de lei.

Citeşte şi Lecţii de viaţă de la nouă COPII CHINUIŢI de sărăcie, foame, frig şi boală GALERIE FOTO