Lecţie de viaţă! Tanti Onica, 58 de ani, este elevă în clasa a III-a. „Recuperez ce am pierdut. Vreau să fiu premianta clasei a III-a”

O femeie în vârstă de 58 de ani din judeţul Galaţi merge zilnic la şcoală şi are un singur vis, să fie premianta clasei a III-a. Bătrână locuieşte într-o casă fără electricitate, iar temele de acasă şi le face rapid cât este lumină afară.    

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 07:42
Lecţie de viaţă! Tanti Onica, 58 de ani, este elevă în clasa a III-a. „Recuperez ce am pierdut. Vreau să fiu premianta clasei a III-a”

Anica Gogeanu, elevă în clasa a III-a, consideră că lumina din viaţa ei este educaţia, de care nu a avut parte în copilărie. Totul a devenit posibil prin intermediul unui program plătit de Uniunea Europeană, iar acum femeia învață tabla înmulțirii la vârsta a treia.

Bătrânica sta în prima bancă și este dornică să învețe tot mai multe lucuri noi, Anica este unul dintre adulții care recuperează ce au pierdut în copilărie, la cursurile de la şcoala din comuna Barcea, judeţul Galaţi.

În prima bancă, timidă, dar dornică să afle lucruri noi, stă Anica Gogeanu. Este unul dintre adulții care recuperează ce au pierdut în copilărie, la cursurile de la școala din comuna Barcea-Galați.

„Fac patru clase aici, la Podoleni, şi apoi la Barcea, alte patru clase, să facă patru şi cu patru, opt clase”, spune Anica Gogeanu.

Fără electricitate, tanti Onica fuge repede acasă să îşi facă temele

 După ce termină cursurile, tanti Onica rămâne la şcoală pentru a face curăţenie în sălile de clasă ca să nu îşi piardă singurul venit, ajutorul socual de 140 de lei pe lună. Imediat, bătrânica se grăbeşte să ajungă acasă, unde nu are curent electric şi îşi face temele rapid, înainte să se întunece.
 
Sursă: Libertatea