Cea mai frumoasă lecţie de supravieţuire, dată de o ursoaică şi puiul ei

Dragostea maternă a animalelor i-a impresionat pe oameni încă din cele mai vechi timpuri. Grija și afecțiunea pe care o afișează puilor este o lecție de viață pentru toată lumea, scrie yahoo news.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 13:52
Cea mai frumoasă lecţie de supravieţuire, dată de o ursoaică şi puiul ei

După naștere, un pui are la dispoziție o perioadă destul de scurtă în care trebuie să deprindă toate tainele supraviețuirii, iar mama face tot posibilul ca acesta să devină independent în cel mai scurt timp.

Bineînțeles că și puii, precum copiii oamenilor, fac năzbâtii, iar mamele trebuie să aibă permanent grijă de ei.

O ursoaică a trecut prin emoții mari, după ce unul dintre puii săi s-a aventurat pe autostradă, unde în orice clipă putea fi călcat de o mașină.

Vânătorul de tornade, Ricky Forbes, care conducea prin Parcul Național Kootenay din British Columbia, a văzut familia de urși și imprudența unuia dintre pui, care a sărit peste parapet.

În doar câteva secunde, mama lui l-a înșfăcat de ceafă și l-a adus lângă ea, într-un moment în care fiecare secundă conta, ca puiul să nu o ia la fugă printre mașinile care conduceau cu viteză.

Vânătorul de tornade s-a arătat extrem de emoționat de acest moment și a declarat că este cel mai interesant lucru pe care l-a văzut în viața sa.