LECŢII DE VIAŢĂ pe care orice părinte ar trebui să le dea copiilor lor

Ca părinţi, avem multe roluri în viaţa copiilor noştri. Suntem prieteni, bucătari, şoferi, asistenţi medicali, animatori, bodyguarzi. Însă cel mai important dintre toate este rolul de profesor. Orice părinte să străduie să îi transmită copilului său cele mai bune lecţii de viaţă care să-i fie de ajutor în creşterea şi dezvoltarea lui fizică şi emoţională.

03 feb. 2013, 06:30
LECŢII DE VIAŢĂ pe care orice părinte ar trebui să le dea copiilor lor

Vezi mai jos câteva lecţii de viaţă pe care orice părinte ar trebui să le transmită mai departe copiilor lor, pe care alţi părinţi le-au primit la rândul lor:

Scopul. „Eşti foarte important şi foarte iubit, însă nu eşti centrul universului. Găseşte ceva în tine care să-ţi fie scopul vieţii, iar când tu nu vei mai fi, lumea să fie un pic mai bună doar pentru că tu ai trecut prin ea!”.

Siguranţa. „Nu face nimic care să lase în urmă cicatrici, cazier sau care îţi cresc şansele de a muri”.

Comparaţia. „Nu te compara niciodată cu cineva care pare mai bun decât tine. Adu-ţi aminte că întotdeauna va fi cineva mai rău decât tine”.

Banii, „Este bine când cineva îţi plăteşte ţie dobândă, dar este rău când tu trebuie să plăteşti dobândă altora”.

Încrederea de sine. „Nu asculta pe nimeni care îţi spune că nu eşti în stare să… Acest lucru se adevereşte doar dacă tu crezi în el!”.

Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro