Legalizarea cannabisului, susţinută în Ucraina. Ministrul Sănătăţii: „Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale”

Guvernul de la Kiev susţine un proiect de lege ce are ca scop legalizarea cannabisului. Mai mult, ministrul ucrainean al Sănătății a anunţat că este pregătit să asigure producţia de medicamente pe bază de cannabis.

07 iun. 2022, 23:52
Legalizarea cannabisului, susţinută în Ucraina. Ministrul Sănătăţii: „Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale”
foto: Pixabay

Oficialii ucraineni vor legalizarea cannabisului pentru scopuri medicale, industriale, științifice și tehnice, pentru a crea condiții de extindere al tratamentului pentru cancer și pentru tulburare de stres post traumatic din cauza războiului, a scris Viktor Lyashko, ministrul ucrainean al Sănătăţii, pe Facebook.

„Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul oamenilor care vor necesita tratament medical ca urmare a acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp pentru așteptare. De aceea, am pregătit deja baza legală pentru a asigura întregul ciclu de producție al medicamentelor pe bază de cannabis în Ucraina: de la cultivare și procesare la producție completă”, a mai precizat ministrul Sănătății, conform publicaţiei Babel, citată de Ştirileprotv.

Citeşte şi: Semințele de cânepă, cele mai multe beneficii pentru sănătate. Sunt un bun remediu pentru tratarea inflamațiilor

În opinia sa, campaniile de comunicare împotriva producției de medicamente cu cannabis identifică în mod intenționat medicamentele pe bază de cannabis cu cannabisul ilegal. Acest lucru subminează ideea folosirii cannabisului în scop medicinal.

„În realitate, medicamentele cu cannabis nu sunt «competitori» ai drogurilor și măsurile de reglementare a circulației lor sunt destul de diferite. Cannabisul medicinal conține cannabidiol, care nu are un efect psihoactiv pronunțat, deci nu este interesant pentru folosirea recreativă” a spus Lyashko.

Ministerul ucrainean al Sănătății a propus stabiliarea unui control strict al cultivării, producției și vânzării de droguri, din cauza faptului că este un subiect sensibil în societate.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm treptat această industrie, arătând rezultatele tratamentului pacienților ucraineni. Nu vrem să importăm, ci să îl facem pe al nostru, [tratament] ucrainean,” a mai spus ministrul ucrainean.

De-a lungul timpului, medicamentele pe bază de cannabis au fost folosite pentru a reduce durerea, spasmele musculare, bolile de anxietate, tulburarea de stres post traumatic și anorexia. De asemenea, acestea sunt folosite în tratamentul epilepsiei, psoriasisului, Parkinsonului și sclerozei multiple.

Totodată, medicamentul pe bază de cannabis ameliorează durerea și suferința în bolnavii care necesită îngrijire paliativă, precum pacienții cu cancer și HIV, dar ajută și în cazul altor afecțiuni.

Citeşte şi: Cea mai ciudată taxă, legată de războiul din Ucraina. Profitul prea mare e considerat imoral şi va fi impozitat suplimentar