Legătura dintre guma de mestecat şi cafea

În ciuda tuturor beneficiilor sale, cafeaua nu este pentru toată lumea. Dacă faci parte din categoria persoanelor cu stomacul sensibil (sau nu îţi place pur şi simplu gustul cafelei), asta nu înseamnă că nu poţi să te bucuri ocazional de un surplus de energie.

RomaniaTV.net
28 dec. 2015, 13:05
Legătura dintre guma de mestecat şi cafea

Se pare că, nu ai nevoie de cofeină neapărat pentru a face faţă oboselii după ora 16:00. Poţi pur şi simplu să mesteci o gumă!

Exact aşa cum ai auzit! Mai multe studii au demonstrat că mestecatul gumei te ajută să fii mai atentă şi să nu adormi atunci când ai foarte mult de muncă. Iar acest lucru nu se întâmplă din cauza surplusului de zahăr, aşa cum te-ai fi aşteptat.

Citeşte şi  Guma de mestecat, la fel de bună ca aţa dentară. Cum este posibil

Simpla acţiune de mestecare a gumei te ajută să te trezeşti şi să îţi pui creierul în mişcare atunci când ai mai multe sarcini de pus la punct.

De asemnea, atunci când mesteci gumă, bătăile inimii cresc semnificativ, îmbunătăţind livrarea de oxigen şi glucoză la creier, suficient pentru a îmbunătăţi funcţiile cognitive, chiar dacă asta se întâmplă pentru o scurtă perioadă de timp.

Citește mai mult pe feminis.ro.