LEGE ANTIFUMAT a intrat în vigoare. Cum a fost prima noapte FĂRĂ ŢIGĂRI în baruri şi cluburi VIDEO

LEGE ANTIFUMAT, FUMATUL INTERZIS. Gata cu fumatul în spațiile publice. De la miezul nopții, controversata lege antifumat a intrat în vigoare. Patronii cluburilor și barurilor s-au conformat, iar tinerii care au vrut să se bucure de o țigară au făcut-o...afară. De acum, vă puteți desfășura în voie doar acasă. Cine nu respectă interdicțiile este pasibil de amendă de până la 500 de lei.

RomaniaTV.net
17 mart. 2016, 07:02
LEGE ANTIFUMAT a intrat în vigoare. Cum a fost prima noapte FĂRĂ ŢIGĂRI în baruri şi cluburi VIDEO

LEGE ANTIFUMAT, FUMATUL INTERZIS. De la orele zero, toate localurile aplică noua lege. Fumatul este interzis în baruri, restaurante și cluburi. Scrumierele au disparut deja de pe mese, iar clientii sunt poftiti afara daca vor sa-si satisfaca viciul fumatul. Tinerii nu au avut încotro și, deși a fost frig, au ieșit afară la țigară. Spun că nu se pot obișnui cu ideea.

„E naspa, e naspa sa te duci afara sa fumezi. Aiurea, pai e vorba de libertatea omului. Daca nu vrei sa fumezi, nu fumezi. Cine nu vrea, sa nu vina intr-un loc de fumatori”, spune suparat un tanar.

Citeşte şi: LEGEA ANTIFUMAT: „Vara nu-i ca iarna”. Ce subterfugii au găsit patronii de cluburi, baruri şi cafenele

„Nu mi se pare normal ca o lege sa discimineze o intreaga categorie sociala. Suntem mai catolici decat Papa. Duceti-va in Germania, la Bremen, in toate bodegile de cartier se fumeaza pe rupte”, spune Mugur Mihaescu.

Alți fumători încearcă să privească legea ca pe un nou început.

„Daca nu ne impunea cineva aveam sa continuam asa si ne faceam mai mult rau singuri. E o idee buna zic eu un inceput de drum pt noi”, spune o tanara fumatoare.

Nu doar barurile şi cluburile interzic fumatul, ci și magazinele și mallurile care până acum aveau spații special amenajate. Nu se va mai putea fuma în clădirile de birouri, în stațiile de autobuz, în gări și nici în spațiile de joacă pentru copii, chiar dacă sunt afară. Cât despre mașini, puteți fuma doar în autoturismul personal, nu și în taxi. Vă puteți aprinde liniștiți țigara acasă, dar nu și în spațiile comune ale blocurilor.

Singurele locuri unde se va mai putea fuma vor fi închisorile și spațiile speciale amenajate din aeroporturi. Sancțiunile pentru cei care nu respectă legea sunt usturătoare: pentru un fumător vor ajunge la 500 de lei, iar patronii pot primi amenzi și de 15.000 de lei și riscă să rămână fără autorizaţia de funcţionare.

Vezi: Ce SANCŢIUNI rişti dacă fumezi în spaţiile publice închise. Ghid de aplicare a legii antifumat