Lege privind autorizaţiile de construcţie, contestată la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că va trimite înapoi la Parlament iniţiativa legislativă primită la promulgare şi care prevede că autorizaţia de construcţie se consideră eliberată dacă primăria nu se pronunţă în 30 de zile.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 12:48
Lege privind autorizaţiile de construcţie, contestată la Cotroceni

„Zilele trecute a venit pe birou la promulgare o iniţiativă legislativă extrem de seacă aş spune, cu două articole, care prevede că, dacă în 30 de zile primăria nu eliberează autorizaţia de construire, se consideră eliberată. Dacă am fi într-un mediu de afaceri în care să avem conştiinţa şi convingerea că mediul de afaceri reacţionează el conform legii, întotdeauna, n-aş avea ezitări să promulg această lege”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a spus, că, deocamdată, va trimite iniţiativa legislativă înapoi la Parlament.

„Deocamdată, însă, o voi trimite înapoi, pentru că riscăm să ne apucăm să construim fiecare pe unde vrem, să ne găsim un prieten în primărie care să ţină autorizaţia şi în ziua 31 să plantăm lângă Ateneul Român un turn de 50 de etaje”, a spus Băsescu.

El a precizat că trebuie găsit, în 2012, răspunsul la întrebarea legată de comportamentul mediului de afaceri, în condiţiile în care va fi scos din „chingile birocratice”.

„Eu sunt adeptul simplificării legislaţiei, ca un motor al creşterii economice şi competitivităţii. Întrebarea mea e aici şi trebuie să găsim răspuns în 2012: avem un mediu de afaceri atât de matur, care scos din chingile birocratice să se conformeze şi legii şi bunului simţ? Asta apropo de exemplul cu blocul de lângă catedrala catolică, care, tot aşa, a fost construit cu autorizaţie întârziată”, a spus Băsescu.