Legea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe va fi modificată. Un nou risc va fi acoperit de poliţa PAD

Decizie importantă luată de autorităţi după fenomenele meteo extreme din România. Se schimbă o lege cheie care îi vizează pe toţi românii. Este vorba despre legea asigurărilor obligatorii a locuinţelor. Asftel, acoperirile poliţei obligatorii de locuinţei vor fi extinse, iar pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii, va fi cuprins în asigurare şi riscul de furtună, a anunţat Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF.

RomaniaTV.net
22 mai 2019, 06:53
Legea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe va fi modificată. Un nou risc va fi acoperit de poliţa PAD

„Se va introduce riscul de furtună în acoperirea poliţei PAD”, a explicat Cristian Roşu.

De asemenea, se va permite vânzarea poliţelor de către asigurători, intermediari sau PAID, conform reprezentantului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Instrumentarea daunelor va putea fi făcută atât de asigurători, cât şi de PAID. Până acum instrumentarea daunelor acoperite de poliţele obligatorii pentru locuinţe era efectuată de companiile de asigurare.

De asemenea, vicepreşedintele ASF a menţionat că prin intermediul noii legislaţii acţionariatul PAID va fi deschis către orice persoană fizică sau juridică. Totodată, va fi ridicat pragul de deţinere de la 15% la 25%, dar nu mai mult de 30% din capitalul social.

O poliţă emisă de PAID costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialele din care este construită locuinţa şi acoperă daunele în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro.