Legea asistenţei sociale este constituţională

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis, miercuri, în unanimitate, că Legea asistenţei sociale este constituţională, respingând o sesizare depusă de Uniunea Social Liberală.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 12:31
Legea asistenţei sociale este constituţională

Decizia este definitivă, general obligatorie şi va fi publicată în Monitorul Oficial.

Pe 24 noiembrie, purtătorul de cuvânt al departamentelor din PSD, Lia Olguţa Vasilescu, anunţa că USL va ataca la CCR Legea asistenţei sociale.

Legea asistenţei sociale a fost adoptat pe 22 noiembrie de Camera Deputaţilor, cu 168 de voturi pentru, cinci împotrivă şi nicio abţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de act normativ iar după votul plenului, el urmează să fie transmis preşedintelui Traian Băsescu spre promulgare.

Principalele elemente de noutate ale proiectului de lege se referă la corelarea sistemului naţional de asistenţă socială cu modelele existente în alte state ale UE, diminuarea şi limitarea dependenţei faţă de ajutorul acordat de stat prin participarea activă a persoanei sau familiei la programul de intervenţii individualizat, construirea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială serviciilor sociale într-un pachet de măsuri adecvate şi complementare, simplificarea procedurilor administrative.