Legea bugetului 2018 în Italia. Mai mulţi bani pentru tineri şi familii

Recent a fost înregistrată la Senat pentru adoptare în forma finală a Legii bugetului pentru anul 2018. Potrivit acesteia, de anul viitor apar noi facilități fiscale pentru angajatori, bonusuri pentru diverse categorii de persoane, inclusiv pentru tineri, familii și posesori de apartamente sau imobile.

09 nov. 2017, 09:35
Legea bugetului 2018 în Italia. Mai mulţi bani pentru tineri şi familii

Forma finală a Legii bugetului 2018 din Italia a ajuns la Senat pentru adoptare și aduce o serie de măsuri fiscale destinate în mare măsură tinerilor și familiilor și care reprezintă, de fapt, diverse facilități fiscale sau bonificații.

Citeşte şi Bani pentru elevii care provin din familii sărace, vezi lista elevilor care primesc 180 de lei pe lună

Una dintre măsurile fiscale prezente în această formă a Legii bugetului este acordarea unui bonus pentru angajarea tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani. Practic, măsura prevede reducerea cu 50% și timp de trei ani a contribuțiilor datorate statului pentru angajații tineri, în limita a 3.000 de euro. Această măsură se va aplica doar anul viitor, în prezent existând o măsură asemănătoare, dar care se aplică doar celor cu vârsta de până la 29 de ani. Altă măsură care vizează contribuțiile este și cea care le elimină pentru angajații din agricultură cu vârsta de până la 40 de ani.

Începând de anul viitor, abonamentele pe mijloacele de transport public în comun vor beneficia de o deducere de 19%, în limita a 250 de euro. Reducerea vizează persoanele care fac naveta și se aplică la transportul cu autobuzul, metroul și trenul, care poate fi local, regional sau interregional. Aceeași deducere se va aplica și abonamentelor achiziționate de angajatori pentru angajați sau rude.

Continuarea articoului pe avocatnet.ro.