Legea câinilor comunitari a trecut de Parlament. Citiţi primele reacţii ale primarilor din Capitală

Camera Deputatilor a adoptat, marţi, Legea privind câinii comunitari. Potrivit legii, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi la decizia administraţiei locale, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă. Primarul Sectorului 1 a primit legea cu indiferenţă, iar editul de la sectorul 4 priveşte legea cu încredere.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 15:29
Legea câinilor comunitari a trecut de Parlament. Citiţi primele reacţii ale primarilor din Capitală

Legea privind câinii este privită de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, cu indiferenţă. „Avem deja la Sectorul 1 un sistem de colectarea lor, un adăpost, îi sterilizăm, avem deja un sistem care funcţionează. După părerea mea această lege este inutilă, nu ne afectează. Eutanasierea este pentru câinii care sunt extrem de violenţi sau pentru cei care, din păcate, sunt foarte bolnavi„, a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Potrivit legii, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi la decizia administraţiei locale, însă Cristian Popescu Piedone spune că primăriile de sector se ocupă doar de strângerea animalelor de pe străzi, nu omoară animalele.

Astăzi, eu nu am posibilitatea să strâng un câine de pe stradă, să angajez o persoană, să-mi cumpăr cele necesare pentru că legea nu-mi permite. Dacă legea îmi va spune să îi duc în anumite adăposturi în ţara asta, îi voi duce. Nu suntem noi sectoriştii cei care eutanasiază câinii, noi decât îi strângem„, a spus Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4.

Camera Deputatilor a adoptat, marţi, după numeroase amânări, legea care dă posibilitatea autorităţilor publice locale de a opta pentru eutanasierea câinilor fără stăpân din adăposturi, dacă nu sunt adoptaţi în termen de 30 de zile. Opiniile pro şi contra nu au întârziat să apară.

ONG-urile şi mai multe vedete din românia dezaprobă eutanasierea câinilor comunitari