Legea câinilor comunitari, amânată cu încă o săptămână de deputaţi

Deputații ar fi trebuit, miercuri, să-și dea votul final pentru Legea câinilor comunitari, potrivit promisiunii făcute în urmă cu două săptămâni, când Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost amânat, opoziția nefiind de acord cu votul secret.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 13:36
Legea câinilor comunitari, amânată cu încă o săptămână de deputaţi

„Au fost peste 150 de iubitori de animale astăzi la balcoanele Camerei Deputaților care au așteptat cu sufletul la gură votul final. A fost amânată însă, probabil pentru săptămâna viitoare, votarea proiectului de lege care s-a aflat, astăzi, la numărul 57 pe ordinea de zi. Presupun, nimeni nu a anunțat nimic, că va intra săptămâna viitoare în discuție”, a declarat, pentru Green Report, Carmen Arsene, președintă Federației Naționale pentru Protecția Animalelor (FNPA).

Conform proiectului actual, câinii fără stăpân vor fi ținuți o luna în adăposturi special amenajate și vor fi verificați medical. În cele 30 de zile, câinii vagabonzi vor putea fi adoptați. Dacă nu sunt de acord cu eutanasierea, consiliile locale îi pot lasă pe maidanezi liberi pe străzi după sterilizare, dacă aceștia nu sunt bolnavi sau agresivi.

ONG-urile susțin sterilizarea câinilor fără stăpân. Citeşte mai mult pe green-report.ro.