Legea care a provocat stupoare în Georgia: O armă de foc în fiecare casă

O lege adoptată de curând într-un oraş din statul american Georgia provoacă stupoare, mai ales că americanii sunt în pline dezbateri privind importanţa interzicerii armelor de foc cele mai periculoase care au provocat zeci de tragedii în anii recenţi, în Statele Unite.

RomaniaTV.net
03 apr. 2013, 10:11
Legea care a provocat stupoare în Georgia: O armă de foc în fiecare casă

Legea care îi încurajează, practic, pe toţi locuitorii oraşului Nelson din Georgia să deţină cel puţin o armă de foc în fiecare gospodărie, i-a stupefiat. Deocamdată nu au fost prevăzute şi contravenţii pentru cei care nu o vor respecta, iar legea locală intervine în contextul în care guvernanţii americani timd spre o legislaţie mai severă privind regimul armelor de foc deţinute de persoanele particulare.

Paradoxal este însă faptul că oraşul Nelson, în care lucrează doar un singur poliţist, nu are o rată mare a infracţionalităţii, fiind o localitate paşnică. Dar esenţa acestei măsuri legislative este însă alta.  Legea e de fapt o formă de opoziţie faţă de orice încercare a guvernului federal de a confisca armele de foc deţinute de persoanele particulare.

Dezbaterile despre regimul armelor au început după masacrul din Newtown, la sfârşitul anului trecut, de la şcoala Sandy Hook, când au fost împuşcaţi 20 de copii şi şase profesori.