Legea Educaţiei. Sindicate: S-au eliminat prevederi contestate de salariaţii din învăţământul preuniversitar

Sindicaliștii din Educație s-au declarat mulțumiți de modificările aduse Legii Educației Naționale prin Ordonanța de urgență adoptată recent de Guvernul Ponta, potrivit comunicatului remis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. "Conform acestui act normativ, au fost eliminate unele dintre prevederile actualei legi a educației, contestate de majoritatea salariaților din învățământul preuniversitar", se arată în sursa citată.

RomaniaTV.net
02 iul. 2014, 16:16
Legea Educaţiei. Sindicate: S-au eliminat prevederi contestate de salariaţii din învăţământul preuniversitar

Reprezentanții FSLI sunt de părere că modificările în cauză sunt de natură să rezolve probleme stringente din Educație și să atragă după sine o îmbunătățire a sistemului de învățământ preuniversitar. Federatia Sindicatelor Libere din Învățământ „apreciază faptul că Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență de modificare a Legii Educației Naționale, prin care se rezolvă o parte din multiplele probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar”.

Principale modificări aduse Legii Educației Naționale, prin adoptarea Ordonanței de urgență nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative, se referă la posibilitatea reducerii, cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului, a normei de predare-evaluare-învățare pentru profesorii care au o vechime în învățământ de peste 25 de ani și gradul didactic I, posibilitatea de a pregăti absolvenţii clasei a XII-a, care nu au promovat Bacalaureatul, prin meditaţii instituţionalizate, deblocarea funcționării consiliilor de administrație din unitățile de învățământ, crearea cadrului pentru organizarea, în regim de urgență, a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere din inspectoratele școlare și unitatile de învățământ.