Legea marțială a fost prelungită în Ucraina. Bărbații au interzisă părăsirea țării lui Volodimir Zelenski

Războiul din Ucraina pare departe de a se încheia. Parlamentul de la Kiev a prelungit cu trei luni legea marțială. 

15 aug. 2022, 20:42
Legea marțială a fost prelungită în Ucraina. Bărbații au interzisă părăsirea țării lui Volodimir Zelenski

Decretul susținut de către Volodimir Zelenski prevede o interdicție de ieșire din Ucraina pentru toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, potrivit presei internaționale. Astfel, legea marțială și starea de mobilizare vor fi active cel puțin până la data de 21 noiembrie 2022, inclusiv.

Legea marțială este în vigoare din data de 24 februarie în Ucraina, prima zi a invaziei ruse pe teritoriul vecin.

Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul la protest.

 

Volodimir Zelenski încă mai crede în victorie, împotriva Rusiei, în ciuda pierderilor masive înregistrate

 

În mod surprinzător, Volodimir Zelenski încă mai crede în victorie, împotriva Rusiei, deși Ucraina a pierdut teritorii și vieți omenești pe bandă rulantă.

„Curajul nostru este cu adevărat o inspiraţie pentru toate naţiunile libere şi pentru comunitatea democraţiilor în general. Şi imaginaţi-vă cât de inspirațională va fi victoria ucraineană”, a transmis Volodimir Zelenski, în urmă cu trei săptămâni.

De asemenea, președintele ucrainean a cerut și noi sancțiuni împotriva cetățenilor ruși. Printre acestea, interdicția de a circula în UE.

 

Noul plan al lui Vladimir Putin

 

Între timp, Vladimir Putin își extinde zona de influență. Președintele rus a atras aliați din Africa, Asia și America de Sud. Liderul de la Kremlin a asigurat statele din zonele menționate că va livra arme pe modelul „Joe Biden în Ucraina”.

„Ei aleg o cale suverană, independentă de dezvoltare, doresc să rezolve în mod colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a luării în considerare a intereselor celuilalt. Astfel, să contribuie la protejarea unei lumi multipolare”, a adăugat Putin.