Vladimir Putin, replică tăioasă pentru SUA. Rusia va trimite arme în țări din Asia, Africa și America de Sud: „Aceste state aleg să fie suverane”

Ofensiva Rusiei trece la nivelul următor. Vladimir Putin urmează modelul lui Joe Biden în Ucraina și a anunțat că va trimite arme în America de Sud, Asia și Africa. 

15 aug. 2022, 18:48
Vladimir Putin, replică tăioasă pentru SUA. Rusia va trimite arme în țări din Asia, Africa și America de Sud: „Aceste state aleg să fie suverane”

Federația Rusă va trimite arme în multe state din lume, dar și specialiști militari, care vor antrena soldații din America Latină, Asia și Africa. Față de aceștia, Vladimir Putin și-a asumat un angajament:

„Rusia apreciază sincer legăturile istorice puternice, cu adevărat încrezătoare cu statele din America Latină, Asia, Africa. Rusia este gata să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a declarat președintele Rusiei, citat de Interfax.

Rusia are în desfășurare „cea mai amplă dezvoltare cuprinzătoare a cooperării militaro-tehnice”, susține Vladimir Putin. Dacă SUA se bazează pe susținerea Uniunii Europene, Rusia are sprijinul Africii, al Asiei și al Americii de Sud, a mai punctat „țarul de la Kremlin”.

„Astăzi, în condițiile unei lumi multipolare care se formează cu încredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni care împărtășesc aceeași viziune pe diferite continente”, a declarat Putin.

 

Vladimir Putin promite o replică puternică împotriva SUA

 

Președintele rus susține că statele aliate Rusiei „nu se aplecă în fața așa-numitului hegemon, liderii lor arată un adevărat caracter masculin și nu se îndoaie”.

„Ei aleg o cale suverană, independentă de dezvoltare, doresc să rezolve în mod colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a luării în considerare a intereselor celuilalt. Astfel, să contribuie la protejarea unei lumi multipolare”, a adăugat Putin.

Președinele rus are în plan asigurarea securității în întreaga lume, prin dezvoltarea alianței militare.

„Sunt convins că prin dezvoltarea unei cooperări militare-tehnice ample, care să combine eforturile și potențialele noastre, vom putea asigura o securitate și o stabilitate fiabile atât pentru țările noastre, cât și pentru întreaga lume”, a mai punctat Putin.