LEGEA PENSIILOR 2020. Cum şi de unde se pot procura adeverinţele de vechime

Pensionare 2020. După cum am mai menționat și în alte articole, începând cu anul 2011, au fost desființate Cărțile de muncă iar evidența s-a muntat în Revisal.

20 ian. 2020, 10:07
LEGEA PENSIILOR 2020. Cum şi de unde se pot procura adeverinţele de vechime

LEGEA PENSIILOR 2020. Românii nu au acces direct la datele lor din bazele de date ale Revisal, astfel că pentru a reconstitui vechimea în vederea pensionării, angajații sunt nevoiți să treacă pe la toți foștii angajatori pentru a-și procura adeverințele de vechime.

Recent a fost adusă o modificare în legislație, astfel că angajatorii sunt oblicați să elibereze adeverințe de vechime fiecărui angajat la încetarea relațiilor de muncă.

LEGEA PENSIILOR 2020. Reconstituirea dosarului de pensionare. Cum calculăm punctajul

Așadar, adeverințele de vechime sunt necesare pentru dosarul de pensionare și se pot procura la cerere de la angajatorii unde respectiva persoană a lucrat. Angajatorii sunt obligați prin lege ca în termen de 15 zile să pună la dispoziția solicitanților adeverințele cerute.

Totuși o altă posibilitate care poate scuti de la nesfârșite drumuri este aceea de a obține la cerere un extras din Revisal de la ispectoratele teritoriale de muncă. Dar, varianta aceasta este posibilă în cazul în care angajatorul nu poate elbera respectivele adeverințe.

Pentru obținerea unui extras din Revisal de la ITM-uri este necesară o cerere, o copie a actului de identitate și plata unei taxe de 20 de lei. ITM-urile sunt obligate să remită solicitanților adeverintele cerute în termen de 15 zile,s crie Dc Business.