Legea pensiilor aduce schimbări, cine poate reduce vârsta de pensionare

Noua lege a pensiilor reglementează reducerea vârstei de pensionare pentru grupele I și II de muncă și pentru condiții speciale și totodată prezintă lista unităților care au primit avizele de încadrare pentru condiții speciale. RomaniaTV.net vă prezintă detaliile legii.

19 mart. 2019, 09:21
Legea pensiilor aduce schimbări, cine poate reduce vârsta de pensionare

”Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale, beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective, după cum urmează:   

a) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;

b) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii. ”