Legea pensiilor, modificată prin ordonanţă de urgenţă. Victor Ponta: Depunem moţiune de cenzură

Victor Ponta a spus la România TV că dacă Guvernul Orban va modifica legea majorării pensiilor, o va face prin ordonanţă de urgenţă. Fostul premier a declarat că dacă se va întâmpla acest lucru, Pro România va depune moţiune de cenzură. 

01 iun. 2020, 16:17
Legea pensiilor, modificată prin ordonanţă de urgenţă. Victor Ponta: Depunem moţiune de cenzură

„Daca Guvernul Orban va modifica legea care prevede majorarea pensiilor, o va face prin ordonanta de urgenta. Eu l-as da jos. Eu am zis că ar fi trebuit să depunem deja moţiunea de cenzura. Pro România votează întotdeauna pentru moţiunea de cenzura. Suntem singurul partid care nu a votat niciodata Guvernul Orban”, a spus Victor Ponta la România TV.

Reamintim că recent, ministrul Finanţelor a spus că legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani şi atât instituţiile financiare internaţionale cât şi agenţiile de rating au arătat că reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei.

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii. Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîţu luni seara la România TV.

Citeşte şi Victor Ponta: Domnul Orban fură bani de la copiii din toată ţara


loading...