Legea porcului. Crescătorii de animale, obligaţi să poarte haine speciale când intră să le dea mâncare

Legea porcului. Crescătorii de animale vor fi obligaţi să aibă spaţii separate pentru dezinfecţie, un rând de încălţăminte şi îmbrăcăminte numai pentru uzul în grajd şi să nu mai amestece în lături resturi din carnea de porc gătită în familie. Legea porcului se află în prezent în lucru. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 12:50
Legea porcului. Crescătorii de animale, obligaţi să poarte haine speciale când intră să le dea mâncare

Legea porcului. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, a anunţat într-un interviu acordat Agerpres că legea porcului, aflată acum în lucru, îi vizează şi pe ţărani. Ei nu mai pot intra în gospodărie cu încălţămintea şi îmbrăcămintea cu care merg pe stradă sau în pădure și trebuie amenajată o zonă unde să se dezinfecteze la intrarea în gospodărie.

Legea porcului. Soţii Ilie, din comuna buzoiană Mărăcineni, cresc doi purcei şi, pentru că au de gând să mai cumpere câţiva, s-au apucat să extindă coteţul. Au fost însă bulversați după aflarea noilor reguli de creştere a porcilor.

„Am citit că trebuie hrăniţi cu cereale, nu cu resturi din gospodărie. Deci resturile din animale nu trebuiesc date. Când intrăm la ei, trebuie să nu fii în haine de oraş, trebuie să te dezinfectezi înainte. Probabil că îmi trebuie combinezon din acesta de Covid ca să intru în coteţ”, spune Adina Ilie, localnică din Mărăcineni.

Legea porcului. Legea porcului va reprezenta o legislaţie importantă ce va fi dezbătută în Parlament. Din precizările şefului ANSVSA reiese că actul normativ va fi întocmit în acest an, însă sunt şanse minime să intre în vigoare în 2020, mai ales că în toamnă vor fi alegeri.

Citeşte şi Ne putem infecta cu coronavirus din alimente? Dar de pe ambalaje? Răspuns OFICIAL al AUTORITĂŢILOR