Legea privind acordul de împrumut cu BIRD în valoare de 50 de milioane de euro, promulgată

Publicat: Marţi, 11 Decembrie 2018 19:35 // Actualizat: Marţi, 11 Decembrie 2018 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind îmbunătăţirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Foto: presidency.ro

Prin acest acord, care a fost semnat pe 1 august, se acordă României un împrumut de 50 de milioane de euro.

Legea stipulează că Ministerul Afacerilor Interne va asigura coordonarea proiectului prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv prin Unitatea de Coordonare a Proiectului înfiinţată în acest scop.

Actul normativ mai stipulează că Ministerul Finanţelor Publice va încheia cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă un acord subsidiar, prin care se vor stabili drepturile şi obligaţiile părţilor în implementarea Proiectului şi în aplicarea Acordului de împrumut.

"Cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii împrumutului vor fi cuprinse în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie de la bugetul de stat", se mai arată în lege.

Tot marţi, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea Acordului de împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre, cu opţiune de amânare a tragerii până la apariţia unei catastrofe (CAT-DDO), dintre România şi Banca Internaţionala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti pe 4 iulie. 

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
împrumut bird klaus iohannis promulgare lege
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7320
RON
16 Jul
noapte 15 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H