Legea privind amânarea alegerilor parlamentare rămâne BLOCATĂ. Senatorii au lipsit de la şedinţa de plen

Şedinţa Senatului în care era aşteptată deblocarea proiectului de lege privind data alegerilor parlamentare nu a putut fi deschisă din lipsă de cvorum. Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc a constatat absenţa senatorilor de la lucrări.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 13:25
Legea privind amânarea alegerilor parlamentare rămâne BLOCATĂ. Senatorii au lipsit de la şedinţa de plen

„Am verificat cvorumul prin semnătură. Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe. În aceste condiţii, nu-mi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită. Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici, în faţa pupitrului, să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român”, a declarat Robert Cazanciuc, conform Ştiripesurse.

Ion Ganea, EXCLUS din PSD. E parlamentarul care a lăsat PSD fără majoritate în conducerea Senatului

De asemenea, plenul avea pe ordinea de zi încetarea statutului de membru şi de secretar al Biroul Permanent al Senatului a lui Ion Ganea. Parlamentarul a fost exclus din PSD, după ce a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii Senatului în care trebuia să aprobe trimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege ce prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor legislative, şi nu Guvernul. Iniţiativa fusese trimisă spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis către Parlament.

În aceste condiţii, data alegerilor parlamentare rămâne 6 decembrie.

Traian Băsescu, izbucnire nervoasă: „Trebuia să fim în stare de urgenţă! Nu vor să sperie populaţia, dar o duc spre cimitir”