Legea de aprobare a OUG privind funcționarea agentului guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE, promulgată

Publicat: Vineri, 08 Decembrie 2017 16:34 // Actualizat: Vineri, 08 Decembrie 2017 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2017 privind organizarea și funcționarea agentului guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, precum și pentru Curtea de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb.

Legea prevede că reprezentarea juridică a statului român în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, a celorlalte instituții ale UE, în cadrul procedurilor prevăzute în Tratatul Uniunii, în legătură cu etapele precontencioase sau contencioase, după caz, ale respectivelor proceduri, precum și în fața Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb se realizează de către agentul guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE, precum și pentru Curtea de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb, alături de o structură specializată în contenciosul Uniunii.

Potrivit actului normativ, agentul guvernamental are rang de subsecretar de stat și este numit și eliberat din funcție prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și cu avizul ministrului Afacerilor Externe.

Legea stipulează și că toate ministerele și alte autorități sau instituții publice a căror contribuție este considerată necesară de agentul guvernamental în gestionarea activității de reprezentare participă în grupul de lucru contencios UE prin cel puțin doi reprezentanți: un director general sau un director și un reprezentant cu funcție de execuție.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H