Legea privind majorările salariale din Educaţie şi Sănătate, promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind majorările salariale din Sănătate și Educație.

16 dec. 2016, 13:06
Legea privind majorările salariale din Educaţie şi Sănătate, promulgată de Iohannis

„Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 20/2016 privind creșterile salariale în special din domeniul Educației și Sănătății a fost declarată constituțională și, în consecință, legea care permite creșterea salariilor în Educație și Sănătate a fost promulgată de mine astăzi (n.r. — vineri) și va intra în vigoare de la începutul anului viitor”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că este constituțională legea care modifică ordonanța privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL și de Guvern. Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Potrivit liberalilor, prin adoptarea acestei legi se încalcă principiul bicameralismului consacrat prin jurisprudența constituțională, în sensul că amendamentele de la Camera Deputaților vin să modifice conținutul reglementării și generează o configurație „semnificativ deosebită” a actului normativ față de forma aprobată în Senat.

PNL a invocat încălcarea art. 69 alin. (2) din Regulamentul Camerei, conform căruia un raport adoptat de o comisie permanentă a acestui for trebuie distribuit la caseta electronică a parlamentarilor cu cel puțin cinci zile înainte de dezbaterea în plen.