Legea salarizării 2021. Ministrul Muncii a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu salariile românilor de anul acesta!

Raluca Turcan a venit cu un anunţ care vizează salariile românilor. Ministrul Muncii a venit cu precizări cu privire la principiile pentru noua lege a salarizării care va fi prezentată în acest an.

17 mart. 2021, 16:15
Legea salarizării 2021. Ministrul Muncii a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu salariile românilor de anul acesta!

Legea salarizării 2021. Turcan spune că a solicitat tuturor ministerelor de linie sa prezinte propria viziune in privinta salarizarii în sistemul public.

Legea salarizării 2021. Ministrul Muncii a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu salariile românilor de anul acesta!

„Am solicitat ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat: Să existe unitate în privința salariului în plată, care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze calculul salariilor să fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate, ele să nu depășească 20% din nivelul salariului de baza. Sistemul sporurilor să fie revizuit radical, unele sporuri să fie acordate în sume fixă pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice și altele eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grilă de salarizare a salariilor în plată”, a declarat Turcan.

Lista se va face plecânnd de la niste principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat:

-Sa existe unitate in privinta salariului in plata care se calculeaza pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de baza la care sa se raporteze calculul salariilor sa fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie. Daca sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate ele sa nu depaseasca 20% din nivelul salariului de baza.

-Sistemul sporurilor sa fie revizuit radical, unele sporuri sa fie acordate in sume fixa pentru ca presupun expunerea la conditii de munca identice si altele eliminate si in domeniile respective sa se prefere o reasezare pe grila de salarizare a salariilor in plata.

În ceea ce privește o posibilă perioadă limită de punere în aplicare a legii salarizării, Ministrul Muncii a spus că nu există o presiune în acest sens, dar că cel mai probabil se va întâmpla „într-un an de zile”.

„Nu avem o presiune foarte mare să o finalizăm, pentru că nu dorim să facem o lege dominată de excepții. Ne-am propus cam într-un an de zile”, a conchis Turcan.

Citeşte şi: Raluca Turcan, veste bombă pentru bugetari. „Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”