Legenda lui Moş Crăciun care îi taie mâinile soţiei sale, într-un caiet pentru clasa pregătitoare

Descoperire halucinantă într-un caiet de lucru pentru copiii din clasa pregătitoare. În prag de Sărbători, elevii au aflat că Moş Crăciun a fost un om rău care şi-a pedepsit soţia tăindu-i mâinile pentru că a ajutat-o pe Fecioara Maria.

RomaniaTV.net
11 dec. 2015, 14:19

Copii de 5-6 ani au învăţat în clasa pregătitoare că Moş Crăciun şi-a pedepsit crud soţia pentru că i-a oferit adăpost Fecioarei Maria, atunci când ea căuta un loc unde să-l nască pe Iisus. Potrivit legendei, Crăciuneasa a ajutat-o, chiar dacă soţul ei era un om rău, care atunci când a aflat a pedepsit-o, tâindu-i mâinile. În caietul de lucru scrie că Fecioara Maria i-a lipit mâinile la loc şi a vindecat-o.

Potrivit voceatransilvaniei, scena violentă este cuprinsă în paginile caietului auxiliar „Comunicare în limba română pentru clasa pregătitoare. Semestrul I”, a cărui autori sunt Arina Damian şi Cristina Martin.

Potrivit descrierii, caietul este realizat în conformitate cu noua programă pentru clasa pregătitoare, avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale prin ordinul nr. 3418/19.03.2013.