Legendarul Leandro Lo, campion mondial de jiu-jitsu brazilian, a murit după ce a fost împușcat în cap de un polițist

Leandro Lo, unul dintre cei mai de succes sportivi de jiu-jitsu brazilian din toate timpurile, de opt ori campion mondial, a fost împușcat mortal la un concert dintr-un club de noapte din Sao Paulo, Brazilia.

08 aug. 2022, 10:40
Legendarul Leandro Lo, campion mondial de jiu-jitsu brazilian, a murit după ce a fost împușcat în cap de un polițist
Leandro Lo, campion mondial de jiu-jitsu brazilian, a murit

Legendarul Leandro Lo, campion mondial de jiu-jitsu brazilian, a murit. Sportivul în vârstă de 33 de ani se afla la un concert în Sao Paulo când s-a luat la bătaie cu un alt bărbat. Altercația ar fi început după ce suspectul a intrat în cercul de prieteni al lui Lo și a încercat să îl provoace făcând gesturi amenințătoare cu o sticlă de sticlă. Potrivit presei locale, un polițist militar aflat în afara serviciului a fost arestat, fiind suspectat că l-a împușcat pe luptător. Campionul a fost dus la spital, dar a fost declarat în moarte cerebrală câteva ore mai târziu.

Doliu imens în fotbalul internaţional! O legendă s-a stins din viață

Un avocat al campionului mondial de Jiu-jitsu brazilian a confirmat că Leandro Lo, în vârstă de 33 de ani, a murit după ce a fost declarat în moarte cerebrală în urma împușcăturii. Crima ar fi avut loc în timpul unei confruntări dintre Lo și ofițerul de poliție Henrique Otavio Oliveira Velozo. Martorii au spus că Velozo a luat o sticlă de pe masa lui Lo și că luptătorul l-a apucat de braț pe polițist și l-a trântit pe masă, potrivit unui raport al polției citat de presa braziliană. După ce cei doi au fost separați de prietenii lor din club, Velozo ar fi scos o armă, trăgând un glonte direct în fruntea lui Lo. Totul s-a întâmplat duminică dimineața devreme, iar ucigașul a fugit imediat după împușcătură și s-a predat după mai multe ore într-un sediu de Poliție.

A murit o legendă a fotbalului. Fostul căpitan al naţionalei a încetat din viaţă în această seară

Leandro Lo a dominat sportul pe care-l practica începând cu 2011 și a fost de 8 ori campion mondial de jiu-jitsu brazilian, ultimul titlu cucerit chiar la începutul acestui an, în California. De asemenea, a câștigat de cinci ori Cupa Mondială , de 8 ori Campionatul Panamerican și de patru ori Campionatul național brazilian de Jiu-Jitsu. A avut o serie de victorii unică, fiind neînvins din 2011 până în 2013.