Doliu imens în fotbalul internaţional! O legendă s-a stins din viață

Fostul căpitan şi antrenor al echipei Arsenal Londra a murit. Avea 80 de ani. la 20 de ani, devenea cel mai tânăr căpitan din istoria clubului britanic.

29 iul. 2022, 18:10
Doliu imens în fotbalul internaţional! O legendă s-a stins din viață

Clubul Arsenal Londra a informat că Terry Neill, fostul căpitan şi antrenor al echipei, a încetat din viața la 80 de ani. Acesta a sosit la Arsenal la vârsta de 17 ani, în 1959, având în total 275 de apariţii în tricoul „tunarilor” în cele unsprezece sezoane petrecute la clubul londonez.

De asemenea, Terry Neill a fost desemnat căpitan la doar 20 de ani, devenind cel mai tânăr purtător de banderolă la Arsenal, scrie reuters.com

Mai mult, Terry Neill a disputat și 44 de meciuri pentru selecţionata Irlandei de Nord, ţara sa natală. Ca antrenor, el şi-a început cariera la Tottenham Hotspur, înainte de a reveni pe Highbury în 1976 la Arsenal, pe care a condus-o de trei ori consecutiv în finala Cupei Angliei.

Neill a câștigat competiţia de fotbal în 1979, după o victorie impresionantă în faţa formaţiei Manchester United (3-2), cu trei goluri marcate după minutul 85. Mai mult, Terry Neill a lucrat și în televiziune şi în presa scrisă, după ce a pus capăt carierei sale de antrenor, în 1983.

Triatlonista Tsudoi Miyazaki a murit la 24 de ani într-un teribil accident

În altă ordine de idei, amintim că Terry Neill nu este singura legendă a sportului care s-a stins recent din viață. Uwe Seeler, fosta legendă a fotbalului german şi a clubului de fotbal Hamburger SV, s-a stins din viață la onorabila vârstă de 85 de ani.

Decesul său a fost anunţat pe website-ul clubului de fotbal Hamburger SV. Uwe Seeler a evoluat între 1953 şi 1972 ca jucător de fotbal la Hamburg SV, fiind apoi preşedinte între anii 1995 şi 1998.

Victor Ciutacu le cere ajutorul românilor într-o cauză umanitară: „Ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet?”
Uwe Seeler a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Germaniei. Acesta a devenit vicecampion mondial în anul 1966, apoi a fost medaliat cu bronz în anul 1970. Tot în anul 1960, acesta a primit Balonul de Bronz al Europei, devenind cel mai bun fotbalist german al anului.

Acesta a primit titlul de cel mai bun fotbalist german al anului și în 1964 şi 1970. Uwe Seeler a disputat 476 de meciuri de fotbal pentru Hamburger SV, marcând 404 goluri. El a adunat 72 de selecţii cu 43 de goluri înscrise pentru Naţionala Germaniei.