Legi aberante: n-ai voie să mori în Parlament

Iată mai jos un top 5, evident subiectiv, al legilor absurde pe care le-au adoptat de-a lungul vremii diverse guvernări şi la care au trebuit să se supună diverse popoare.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 15:43
Legi aberante: n-ai voie să mori în Parlament

5. GERMANIA. Pernele sunt considerate “arme pasive”. Indiferent de calibru. E de mirare că Adolf Hitler nu a înfiinţat o divizie de infanterişti care dau cu perna.

4. ISRAEL. N-ai voie să te scobeşti în nas în timpul Sabatului. O lege permite lui Rabbi să interzică credincioşilor aşa ceva în timpul zilei sfinte a săptămânii. E singura lege care consideră scobitul în nas o “activitate” şi o pune alături de excavaţii, minerit sau arheologie.

3.JAPONIA. Legea respectului faţă de cei mai în vârstă. Sună frumos, nu? Dar în baza ei fratele mai mare poate cere oricând logodnicei fratelui mai mic să se însoare cu el şi fata nu poate refuza. În felul ăsta fraţii mai mici devin peţitori pentru fraţii mai mari care stau liniştiţi acasă şi dau, eventual, indicaţii.

2.FRANŢA. Nu poţi să botezi un porc “Napoleon”. E un gest de respect faţă de Împărat, evident. Se zice că legea a plecat de la Ferma Animalelor, nuvela în care Orwell satirizează stalinismul şi unde Porcul cel Mare poartă numele Napoleon. Normele nu au fost aduse la zi. Ai voie să botezi godacul Sarkozy, de pildă.

1. MAREA BRITANIE. E interzis să mori în parlamentul Majestăţii Sale. Sau mai bine zis era pentru că legea a fost scoasă din vigoare după multe insistenţe. Englezii au mare respect pentru instituţia cu pricina, nu poţi să apari acolo în costum de baie, să cânţi la trompetă, să mesteci gumă. Sau să dai ochii peste cap. Legea este nu numai stupidă dar şi absurdă pentru că nu se poate aplica. Aveţi idee cum îi puteam pedepsi pe infractori?